Zonguldak'ın tecrübeli Klasman Gözlemcisi İlkay Güner, Alanya Kestelspor ile Karaman FK arasında oynanan 3.Lig Play-Off final müsabakası ile birlikte profesyonel gözlemcilik kariyerine son noktayı koydu. 

1986 yılında başladığı hakemlik kariyerine 2000 yılında nokta koyan Güner, ardından ise 2008 yılında başladığı gözlemcilik görevine de yaş haddi nedeniyle 2023 yılında son verdi. 

Hakem ve gözlemci olarak hem Zonguldak'a hemde Türk futboluna 29 yıl boyunca hizmet eden İlkay Güner, son maçı olan TFF 3. Lig play-off final maçında Alanya Kestelspor'u  2-1 mağlup eden Karaman FK TFF 2. Lig'e yükseldiği müsabakanın ardından profesyonel gözlemcilik kariyerini tamamladı. 

Ayrıca final karşılaşmasını yöneten Süper Lig Hakemi Ali Şansalan yardımcıları FİFA Yardımcı Hakemi Kerem Ersoy, Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Sönmez ve Süper Lig Hakemi Direnç Tonusluoğlu, profesyonel gözlemcilik kariyerine son noktayı koyan İlkay Güner'e jest yaptılar. Ve  İlkay Güner'e plaket takdim ederek gururlandırdılar. 

Profesyonel gözlemcilik kariyerine son noktayı koyan İlkay Güner'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden TFFHGD Zonguldak Şubesi, resmi sosyal medya hesabında şu ifadere yer verdi:" Uzun yıllar Türk Hakemliğine ve Zonguldak Hakemliğine büyük hizmetler veren, İlimizi gerek Klasman Hakemliğinde, gereksede Klasman Gözlemciliğinde onurla ve gururla temsil eden Klasman Gözlemcimiz İlkay Güner,  Alanya Kestel-Karaman FK takımları arasında oynanan 3.Lig Play-Off Final müsabakası ile Profesyonel kariyerine son noktayı koydu. 

Son müsabakasında Süper Lig Hakemi Ali Şansalan’ı, FİFA Yardımcı Hakemi Kerem Ersoy’u, Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Sönmez’i ve Süper Lig Hakemi Direnç Tonusluoğlu’nu gözlemleyen İlkay Güner’e müsabaka sonrası Hakem triosu tarafından plaket takdim edildi.

Süper Lig yolunda ilk maç! Hakem belli oldu! Süper Lig yolunda ilk maç! Hakem belli oldu!

Camiamızın duayen ismi İlkay Güner’e, Türk Hakemliğine vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür eder, bilgi ve birikiminin bundan sonra da Zonguldak Hakemliği için devam etmesini temenni ederiz "

Editör: U. G.