Karabük’te aydınlatma direkleri fırtınaya dayanamadı! Karabük’te aydınlatma direkleri fırtınaya dayanamadı!
Karabük'teki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle birlikte olduktan sonra HPV ve HIV gibi cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları iddiaları sosyal medya platformlarında ses getirmeye devam ediyor.
Karabük İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, katıldığı bir TV programında, geçtiğimiz yıl Filyos Çayı'nda cesedi bulunan üniversite öğrencisi Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga ile Afrikalı öğrencilerin HIV ve HPV vakalarıyla ilgili  “Dina vakası üzerinden Karabük’te neler olup bittiğini anlamak mümkün mü?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Dina da yabancı öğrenci kontenjanından ülkemize ve Karabük’e gelmiş bir öğrenci. Tabii insanlar bir yabancı şehre gittiklerinde önce kendi şehirlerinden ya da -yabancılar için kendi ülkelerinden- kendi şehirlerinden yoksa yakın şehirlerinden irtibat kurmak isterler. Dina da Karabük’e geldiğinde Gabonlularla irtibat kuruyor. Hatta bir tanesi akraba sayılabilecek derecede yakın ve ailesiyle de tanışıyor. Söylemeye dilim varmıyor ama bir yapı kurulmuş, bir pazar kurulmuş. Dina da bu yakınları vasıtasıyla bu pazara sermaye yapılmak isteniyor. Fuhuş çetesi özellikle Afrikalıların kontrolünde. Bunun alıcıları da maalesef şehirde yaşayanlar ya da başka şehirlerden duyup gelenler.”
Editör: Şeyma Kaya