Türkiye İş Bankası 9 ilde güvenlik görevlisi alımı yapacak! Türkiye İş Bankası 9 ilde güvenlik görevlisi alımı yapacak!

Türkiye Cumhuriyeti’nde 81 şehir, 922 ilçe mevcut. Özellikle büyükşehir merkezlerindeki bazı ilçelerin nüfusları pek çok şehirden daha büyük. Fakat şehir olabilmek için yalnızca büyük bir nüfusa sahip olmak yetmiyor. Bağlı olduğu şehrin merkez ilçesine uzaklığı, sosyo-ekonomik şartları gibi kriterler de kritik rol oynuyor.

30’u büyükşehir statüsünde olan şehirlere katılmak isteyen de pek çok ilçe var. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, gerçekten il olmak için en iyi koşullara sahip olan 25 ilçe arasında Zonguldak’ın ilçelerinden biri de yer alıyor.

İl olmaya aday ilçeler ise şu şekilde; Adana’nın Kozan ilçesi, Adıyaman’ın Kahta ilçesi, Ankara’nın Polatlı ilçesi, Balıkesir’in Bandırma ilçesi, Balıkesir’in Edremit ilçesi, Diyarbakır’ın Ergani ilçesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi, Konya’nın Ereğli ilçesi, Mardin’in Midyat ilçesi, Şırnak’ın Cizre ilçesi, Muğla’nın Fethiye ilçesi, Aydın’ın Nazilli ilçesi, Manisa’nın Akhisar ilçesi, Van’ın Erciş ilçesi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi, Antalya’nın Manavgat ilçesi, Hatay’ın İskenderun ilçesi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi, Bursa’nın İnegöl ilçesi, Antalya’nın Alanya ilçesi, Mersin'nin Tarsus ilçesi.

Editör: Tuğçe Atalar