Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi kırsalında bulunan krom madeninde geçtiğimiz hafta yaşanan göçükte maden mühendisi Kadir Özer (29) ile maden işçisi Mustafa Karahan (35) hayatını kaybetmiş, madenci Rıfat Salman da yaralanmıştı.

CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çalışma ve Sosyal Politikalardan Sorulu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ile Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’dan oluşan bir heyet dün göçüğün oluştuğu madende incelemelerde bulundu.

Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki! Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki!

"ALTYAPI EKSİĞİ VAR"

Heyet, madende temel altyapı eksikliğine dikkat çekerken olaydan iki ay önce maden sahasının iki kez denetlendiğini kaydetti. Denetimler konusunda eksiklerin ortaya çıktığı kaydeden Yavuzyılmaz; “Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iki kez denetim gerçekleştirdiği söyleniyor. Denetimlerin hemen ardından kazanın yaşanması bu denetimlerin uygun şekilde yapılmadığını gösteriyor” diye konuştu. Heyet kazaların ardından genellikle maden mühendislerinin ve çalışanların sorumlu tutulduğuna dikkat çekerek; “Yetkililer sorumlu tutulmuyor. Bu hayatın olağan akışına aykırı” ifadesini kullandı.

"MADENLERDE DENETİMLER ARTMALI"

Arpacı ise maden kazalarının iş kazası mı, cinayet mi olduğuna yönelik tespitin yapılması gerektiğini belirterek "Madencilik çok zor bir meslek. Türkiye’deki bütün madenlerde denetimlerin artması, işi bilen insanların göreve getirilmesi gerektiği inancındayız. Ölümlerin ardından genellikle hatalar ölenlerde aranıyor. En azından bu madende bu durumun olmaması için konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Heyet maden sahası ziyaretinin ardından ölen madencilerin yakınları ile görüştü daha sonra yaralı madenci Rıfat Salman’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kaynak: sözcü