Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesiyle ilgili görüşmeler kapsamında Kamu İşveren Heyeti ilk zam teklifini sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklisi için zam oranını açıkladı.
Bakan Işıkhan’ın açıklaması şöyle: 

“Kamu işçilerimizle imzalanan çerçeve protokol kapsamında 2024’te ilk 6 ay için yüzde 10, sonraki 6 ay için yüzde 10 artış yapacağımızı imza altına almış bulunmaktayız. 6 Şubatta yüzyılın afetini yaşadık. Depremlerin maliyeti 104 milyar dolar gibi bir tutar olduğunu dikkate alamızı gerekmektedir. Biraz sonra açıklayacağım zam tekliflerimizin bu çerçeve içerisinde değerlendirmesini ifade etmek istiyorum.2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde teklifimizi açıklıyorum.
2024 yılı ilk 6 ay için yüzde 14, 2.’nci altı ay için yüzde 9, 2025 yılı ilk atlı ay için yüzde 6 ikinci altı ay için 5 olarak teklifimizi açıklıyorum.

Devrek Belediyesi daire müdürleri değişti! Devrek Belediyesi daire müdürleri değişti!

YÜZDE 42'LİK ZAM TEKLİFİ
Kamu personelimize yüzde 42’yi bulan bir artış öngörülmüştür. 2024’ün ikinci altı aylık dönem zammı ile birlikte kümülatif artış yüzde 54’ün üzerinde olacaktır."
Toplu sözleşmeler sadece mali hakları değil sosyal hakları da ilgilendiren bir görüşme sürecidir. Bugünkü teklifimizin sadece mali hakları kapsayan kısmı olduğunun altını çizmek isterim.
Sosyal haklar üzerinde uzlaşma sağlayacağımız maddelerin olduğunu vurgulamak isterim."

Editör: Kağan İslamoğlu