Güney, siyasi partilerin çalışma yapmasının yasak olduğu alan olarak nitelendirilen kampüs içerisinde böyle bir toplantının gerçekleşmesine tepki göstererek üniversite yönetiminden konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade etti. 

Yaptığı açıklamada üniversite yönetimine AK Parti'nin "kampüs içerisindeki" toplantısıyla ilgili olarak sorular soran Güney açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

AKP Zonguldak Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından sosyal medya hesaplarında "MKYK üyemiz Ahmet Murat Çağlayan’ın katılımlarıyla Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinde öğrenim gören genç kardeşlerimiz ile birlikte çay sohbeti gerçekleştirdik" şeklinde paylaşım yapılmış.

Siyasi Partilerin çalışması yapmasının yasak olduğu alanda kamuoyunu şaşkına çeviren bu paylaşımdan dolayı, üniversite içerisinde böyle bir buluşmanın nasıl yapıldığı konusunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yönetimine sormamız gereken sorular var;

"1-Ahmet Murat Çağlayan öğrenci ve öğretim üyesi kimliği olmadan hangi sıfatla veya kimin davetlisi olarak kampüs alanına girdi?
2-Okul içinde toplu olarak yapılan etkinli üniversite yönetiminin bilgisi dahilinde midir?   
3-Kampüs alanı içerisinde siyasi çalışma yapılıyorsa bütün siyasi partilere de aynı şekilde olanak sağlanıyor mu?
4-Kendi haklarını bile aramak için eylem veya protesto hakkını kullanan genç arkadaşlarımıza güvenlik ordusu ile müdahale eden üniversite yönetimi bu konuda herhangi bir müdahalede bulundu mu?
Ekonomin battığı Üniversitede okuyabilmenin lüks haline geldiği, öğrencilerin öğün yiyemediği KYK’da olan yetersiz denetimlerle gençlerin asansörlerde can verdiği ortamda AKP gençlik kolları umarım bu sorunların çözülmesi için bir araya gelmiştir.

Otizmliler için koştu! Gelirin tamamı burs olacak! Otizmliler için koştu! Gelirin tamamı burs olacak!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü sayın İsmail Hakkı Özölçer ve yönetimini konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz.

Editör: Bekir Ekici