Sergiye eklenen yeni fotoğraflarla her yıl yinelenen bu etkinlik günlük yaşamdaki araç, sürücü, yaya, yol, yöneten, ulaşım politikası ilişkisine değiniyor. Kamusal alanda giderek değerini yitiren insan-toplum-çevre ilişkisine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) üyesi olan İbrahim Akyürek, 2000 yılında Zonguldak'ta "Trafik Canavarı" Neyi Gizler? isimli fotoğraf sergisi açtı. 2013 yılında "Trafik ve Ulaşım Konulu Kitap Kapakları Sergisi" ve "Trafik Üzerine Düşünenlerin Düşüncesi" isimli 28 yazarın satır arası görüşlerinin yer aldığı sergiyi hazırladı. 2014 yılında “Hayatımız Trafik” isimli kitabını çıkardı. Yazılarında; kaza olaylarında medya, sivil toplum örgütleri ve kamu yöneticileri tarafından sürücü ve yayanın baş suçlu (günah keçisi) olarak gösterilmesini sorguladı.

Zonguldaklı yönetmen Tolga Karaçelik’in filmi dünya prömiyerini yapacak! Zonguldaklı yönetmen Tolga Karaçelik’in filmi dünya prömiyerini yapacak!

İbrahim Akyürek; trafik kazaları ve otoyolda can güvenliği üzerine uzun yıllar biriktirdiği kitap, dergi, gazete kesiği, film ve fotoğrafları 2012 yılında Zonguldak'ta Sergi Odası çatısı altında "Karayolu Trafiği Can Güvenliği Kitaplığı" adıyla dışa açtı.  Karayolu trafik cinayetlerine karşı sanatı yardıma çağırdı ve “Hayatımız Trafik” başlığı altında bir dizi kültür-sanat programı hazırladı.

Kırk fotoğraftan oluşan sergi Ağustos 2023 sonuna kadar Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 10.00-17.00 arası açık olacak. 

Editör: U. G.