CHP'de seçim süreci devam ederken, adaylar bugün CHP İl binasına gelerek, görüşmelerde bulunuyor. 22. dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'da belediye başkan aday adayı olarak il binasına geldi. 

Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar! Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar!

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Harun Akın, heyecanlı olduğunu ve önemli iddialarının olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Heyecanlıyız. Bunca senelik tecrübeye rağmen bu süreçleri çok çok yaşamama rağmen  gerçekten çok heyecanlıyız. Tabii ki bu heyecan olmazsa bu işler olmaz.  Benim Zonguldak'la ilgili siyasetimin en başından bugüne kadar ortaya koyduğum iddialarım var. Yani bunlarla ilgili milletvekilliği döneminde vermiş olduğum soru önergeleri var. Kanun var. Ve hatta bunların içinden tapuyla ilgili başarıyla en azından bir yolunu açtığımız bir tapu kanunu var. Şimdi bunların hepsine bütün bakınca  siyaset gerçekten kendi adıma söylüyorum.  Belediye başkanlığı da çok daha farklı noktaya geleceğine inandım. Çünkü Çantamız dolu.

Zonguldak'ın da sorunları aynı. Ben 2015 yılında ve 2021 yılında revize ettiğim Zonguldak sorunları ve çözüm önerileri adlı kitabımı şöyle bir tekrar karıştırdığımda onun içinden  20 yıl sonra da çıkaracağım hiçbir madde yok. Yani sorunlar aynen duruyor bazılarında çözümlenmeye başlamış ama onlar da çözümlenmemiş. İnşallah bu süreç tabii önemli. Şimdi aday adayı noktasındayız. Partimizin bugün milletvekilleri gelmiş. Aslında sadece Zonguldak'a gelmedi. Bu genel merkezin kararıyla burada biraz Zonguldak'taki  yanlış anlaşılmalara neden olan dışarıda Basında haberler de olduğu için söylüyorum. Bu çalışma Türkiye'nin genelinde parti meclisi kararıyla. Yani bugün itibariyle Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri, parti meclisleri üyeleri mevcut ilgili belediyelerle ilgili çalışma yapıyorlar. Yani bunların raporları, bu çok ciddi bir çalışma. Biz de Bu çalışmaya aday adayı olarak kendimizi sunmaya geldik. Yani burada eski milletvekilliğimiz, eski il başkanlığımızın hepsi o bize özel bir birikim. Ama burada sıfır yeni işe başlamış  okula başlamış çocuklar heyecanıyla. Sorulan soruları cevaplayacağız.  O dersimize çalıştık. Hayırlısı olsun. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi'nde herkes emek veren arkadaşlar ve genel merkezimiz alacak bu raporları değerlendirecek ve Zonguldak'ta muhtemelen yapılan anketler var. Anketler sonucu ve bu raporlar sonucu bir aday çıkacak. Bu bir tek Zonguldak değil. Bütün Zonguldak'ın ilçelerinde, beldelerinde böyle. Biz de sonuç ne olursa olsun saygı duyacağız, peşine düşüreceğiz ve çalışacağız."

Editör: Melisa Sapaz