CHP Zonguldak eski il başkanlarından Halil Furat il başkanlığı kongresi öncesi yeniden adaylığını açıkladı. Furat adaylığını açıklamadan önce Zonguldak’ta kendi döneminde yapılan parti çalışmalarından da örnekler vererek “CHP’yi yeniden o günlerine getireceğiz” dedi.

Furat açıklamasında Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile görüştüğünü belirterek,

AK Parti’de ‘2k’ formülü! İl ve ilçe başkanları değişecek! AK Parti’de ‘2k’ formülü! İl ve ilçe başkanları değişecek!

“Sayın Deniz Yavuzyılmaz’ı aradım geçen gün. Burda, Sayın Eylem vekilim dedi ki “genç bir arkadaşla devam etmek istiyoruz, onun için de genç arkadaşı aday yapmak istiyoruz” dedi. Bende Deniz beyi aradım. Fikrini alayım dedim. Kendisine, aday olduğumu, bugün açıklama yapacağımı söyledim. O da şunu söyledi bana, güzel bir şey söyledi. Sevindim, mutlu oldum. Dedi ki; “İki tane genç Milletvekili var. Zonguldak’a bir tane bilgin, olgun, siyaseti bilen, bizi önüne katacak, Zonguldak’ta çalıştıracak, tecrübeli bir il başkanı lazım” dedi. Mutlu oldum.

Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bu sıralar aramalarımda, konuşmalarımızda daha güzel şeyler söylüyor. Kendisi de siyaseti öğrenmiş. Ve onun için kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Yani evet, iki tane genç milletvekilimiz var, bir tane tecrübeli il başkanına ihtiyaç var. O tecrübeli il başkanının da ben olduğuma inanıyorum. Bana destek vererek inşallah 1’inde yapılacak seçimlerde il başkanı seçersiniz, ben de size kaldığımız yerden çalışmaları sürdürerek katlı vermeye, faydalı olmayı sağlarım. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

Halil Furat'ın adaylık açıklamasının tamamı şu şekilde:

Editör: U. G.