Gazeteciler Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fevkani Köprüsünün yıkımı konusunda sürenin uzatılma sebebini anlattı.

“Depreme dayanıksızsa ve bu kadar acele ettiriyorsanız neden ertelediniz” eleştirilerine yanıt veren Osman Hacıbektaşoğlu okulların açılma döneminde esnafın mağduriyetini en aza indirmek için böyle bir karar aldıklarını açıkladı. Vali Hacıbektaşoğlu, “Yapabileceğimiz her şeyi yapacağız.” dedi

Ombudsman Topluluğu Rektör Özölçer ile görüştü! Ombudsman Topluluğu Rektör Özölçer ile görüştü!

Osman Hacıbektaşoğlu’nun açıklaması şu şekilde;

Fevkani Köprüsü esnafının şu an orada ElmasPark AVM’de yerleri hazır ve yeterli kadar yerleri var. Sadece 3 dükkanın metrekaresi azılıyor oda çok değil. O arkadaşlarımızla konuştuğumuz da şöyle anlaştık, kendi yerlerini kendi belirleyeceklerdi bundan kaçındılar. Biz o gün orada ne konuştuysak arkasındayız. Ertesi gün şöyle bir şey çıktı. Bu beni üzdü, madem riskliydi neden süreyi uzattınız? Okullar açıldı esnafın alışveriş yapacağı dönemdi. Esnafı mağdur etmemek için ancak bu kadar yapılabilirdi. Biz bunları bütün açıklıkla konuştuk. Ben şundan eminim gerçekten yeni gelmiştim, raporunu riskli oluşunu anlamak zorundaydım aslında ben esnafa değil kendime süre verdim. Gittim esnafla konuştum kendim gördüm. Ben kendilerine söyledim bu siyaset işi değil, biz kendi işimiz tarafından bakıyoruz. Ben polisi esnafın karşısına dikmem. Böyle bir şey yok. Ama yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalışacağız. Herkesin can ve mal güvenliğini sağlamak benim görevim. Biraz meşakkatli olacak.”

Editör: U. G.