Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerine su sağlayan Ulatan Barajı çevresinde  piknikçiler tarafından bırakılan çöpler ve hafriyat atıkları tepkilere neden oldu.

 Z HABER ihbar hattına gelen görüntülerde köylere hizmet götürme birliği tarafından çöp konteynerleri olmasına rağmen vatandaşların çöplerini çevreye bıraktığı ve hafriyat kamyonların moloz ve lastikleri bölgeye bıraktığı görüldü. 

Orman Bölge Müdürlüğü'ne personel alınacak! Orman Bölge Müdürlüğü'ne personel alınacak!

İhbar hattına ulaşan  vatandaşlar,  yağmur yağdığında bütün atıkların baraja aktığını belirterek yetkililerden güvenlik önlemlerini artırmasını istedi.  “Maalesef burası Zonguldak Kozlu ve Kilimli’nin içme suyunu karşılayan Ulutan Barajı. Bölgeye cop konteyneri konmasına rağmen özellikle Cumartesi ve Pazar günleri yasak olmasına rağmen pikniğe gelenlerin bıraktığı çöp yığınları yağan yağmurlarla barajın içine akıyor.  Ayrıca resimde görüldüğü gibi baraj güvenliğini asarak kamyonlarla inşaat atıkları ve araba lastikleri dökülmüş. Bunun gibi daha birçok nokta var. Acilen önlem alınmalı vatandaşın sağlığı tehlikede.” dedi

Editör: Melisa Sapaz