Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneği (MAKZON) öncülüğünde hayata geçirilecek olan tesislerin yeriyle ilgili tartışmalar devam ediyor. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda yapılan toplantıda çarpıcı ifadelere yer verildi.
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, MAKZON Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun ve MAKZON Kooperatif Başkanı Caner Uzun projenin detayları hakkında bilgi vererek kültür vadisi projejesini olumsuz değil olumlu etkileyecek bir proje olduğunu söylediler
TSO Başkanı Demir, MAKZON'un belediye meclisinden ittifakla geçmesini istediklerini belirtti.
MAKZON Başkanı Murat Uzun ise konunun içeriğini bilmesi gerekenlerin bildiğini belirterek 'rant' yakıştırmalarına sert cevap verdi. Uzun; "Toplumun ortak çıkarlarının bulunduğu rant iyidir. Zonguldak'taki gençlerimizin durumu belli, bunu görmüyor musunuz? Kentte çok güzel bir istihdam sağlanacak.  Bu istihdam bin kişiyi bulacak. Katma değeri çok yüksek olacak ve özellikle Zonguldak geçmişten beri gelen endüstriyel mirasa yakış bir makine imalat merkezi kazanacak.  Her gelen valiyi kurtarıcı gibi görüyoruz. Vali geliyor 'oh' diyoruz. Vali gidiyor 'eyvah' diyoruz. Yok böyle bir dünya. Bizim ve hiçbir arkadaşımızın rantla işimiz yok. Kaldı ki burada herkes kendi yatırımını yapacak.  Kocaeli'den, Soma'dan yatırım getiriyoruz. Bu mu rant?” diye konuştu.

Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün; “Zonguldak Belediye Meclisi’nden destek kararı çıkmazsa ne olur?” sorusuna yanıt veren Murat uzun; “Biz bize yakışanı yapmazsak başkası gelir bize yakışanı kendi bölgesinde yapar. Bunu söylemek istemiyorduk ama bu yatırım Manisa’ya, Soma’ya veya bir başka noktaya kaçar. Zonguldak elinden bir fırsatı daha kaçırmış olur”  yanıtını verdi.
 

Editör: TE Bilişim