Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a araç girişlere kapatıldığını söyledi. Erdoğan kararın 15 gün süreceğini açıkladı.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILIYOR

Koronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin en hazırlıklı ülkelerden biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Salgınla ilgili attığımız adımlara bu gece itibariyle yenilerini ekliyoruz" dedi. Büyükşehirler ve Zonguldak'a vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece yarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz. Bilindiği gibi daha önce şehirlerarası toplu taşımayı izne bağlamıştık. Kendi arabalarıyla şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızı da kontrole tabi tutuyorduk. Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda ilaç ve temizlik gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile içişleri genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. İlk etapta 15 gün uygulayacağız. Gerekirse süreyi daha da uzatacağız.” ifadelerini kullandı.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından sonra yeni tedbiri açıkladı: "Bir başka tedbirimiz, ülkemizin tamamında 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamamız, 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlar da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına almak, karantina altına almak zorundayız."

Editör: TE Bilişim