Zonguldak Limanı’nda yapılmakta olan kömür yükleme işlemi esnasında etrafa saçılan kömür tozları Zonguldak şehir merkezini bir kez daha yaşanmaz hale getirdi.

Özellikle Merkez, Soğuksu, Terakki ve Bahçelievler bölgelerinde oturan ve çalışan vatandaşlar kapılarını camlarını açamaz duruma geldi.

Yıllardır benzer manzaralar karşısında çaresiz kalan ve yetkililere seslenen vatandaşlar Z HABER aracılığı ile Vali Mustafa Tutulmaz’a seslendiler.

Çatalağzı Termik Santrali’ne teslim edilmek üzere özel bir firma kanalıyla Trabzon’dan getirilen ithal kömürün nakli sırasında yaşanan toz bulutları nedeniyle lokantalar da zor durumda kaldı. 

Z HABER’i arayan vatandaşlar; “Yıllardan beri aynı sorunu yaşıyoruz. Bu günlerde yeniden artış var. İki haftadır kömür tozu yutuyor şehir. Kimse bunu görmüyor mu? Valimiz Mustafa Tutulmaz yeni geldi. Belki bu durumla o ilgilenir. Her maden naklinde böyle toz bulutu olmuyor. Kapı – cam açamıyoruz. Evimizin içine kadar giriyor” diye konuştu.

Bir lokanta işletmecisi ise; “Kömür tozları lokantamızın içine giriyor. Sadece biz mağdur değiliz. Tüm Zonguldak Soğuksu esnafı mağdur. Bunu niye hiçbir yetkili görmüyor?” diye konuştular.

Z HABER olarak daha önce de gündeme getirdiğimiz bu konuyu yetkililere bir kez daha iletiyor okurlarımızın duygularına tercüman oluyoruz.

Editör: TE Bilişim