Zonguldak’ın talep ve duygularına tercüman olmak, dillendirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliklerine sahip çıkılması ve kentin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla sahaya çıkan 67’liler Platformu içinde yaşanan bazı görüş ayrılıkları sonrasında kuruculardan Op.Dr.Tunç Çelebi Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’e bir açıklama yaptı.
İŞTE ÇELEBİ’NİN O MEKTUBU

“Değerli Dost
Değerli Atilla kardeşim;
Ben Op.Dr.Tunç ÇELEBİ. 
67’liler platformunun kurucusu ve amelesiyim. 
Belki de 67'lilerin faaliyetlerinde (3 ay da ne kadar olduysa ki çok oldu) en önde ve göz önünde olan, hareketi başlatan kişiyim. 
Çok kısa süre içerisinde kendinden sıklıkla konu edilen ve sözünün ağırlığı ve uygulamaya koyacağı projelerle tamamen siyaset dışı duruşu ile Zonguldak'ın dikkatlerini üzerine çeken platformun bir şekliyle de.
Tamamen Zonguldak için  çıkarsız, umarsız, beklentisiz oluşan, tek ortak paydası "Zonguldak aşkı ve ona olan  vefa borcu"nun bilincinde olan bir platform 67'liler platformu. 
Tabanı 2 bin 500 kişilik bir sosyal medya topluluğu ile bir arada bulunan.
"... VE Zonguldak " söylemi ve dönemin valisinin hekimler için yaptığı amacını aşan beyanatlar sonrası konsolide olarak  "...Zonguldak ve.." "güncel Eski Zonguldak" mottosu ile yola çıkan. 
Tarım, çevre, eğitim, turizm ve istihdam konularında, kömür ve termik dışında da mükemmel bir üretim mekanizması kurularak, yöresel tüm değerleri ortaya koymak ve işlemek üzere elinden geleni yapmak için yola çıkılmıştır. 
Bu bağlamda 2 Temmuz 2020 tarihinde ilkelerini tutanak haline getirip, Ekim ayında yapılacak çalıştay sonucu atağa geçmeye hazırlanan bir platform 67'liler.
Bu kısa sürede de mevcut yerel üretim pazarlarına sahip çıkıp, mevcut sorunlara da çözüm oluşturmaya başlayan bir platform 67'liler.
2 Temmuz 2020 tarihinden sonra biri ben olmak üzere üç kurucu, görevini yeni arkadaşlarına devretmek üzere ayrılmışlardır. 
Ben dahil (son üç ayın yorgunluğu ile oluşan sağlık problemim ve geçireceğim önemli bir ameliyat) diğer iki arkadaşım da sahibi oldukları Turizm sektöründeki oluşan sorunları aşmak için verecekleri mesailerinin protokol çalışmalarını engellememek üzere ayrılmışlar ve yerlerine yeni arkadaşlar gelmiştir.
Ben dahil, diğer iki arkadaşım da aynı gönül ve maksimum eforumuz ile Zonguldak hizmetine devam edeceğimizden kimsenin en ufak şüphesi olmamalıdır. 
Bu platform Zonguldak için bir şans, belki de son şanstır. Önünün açılması, ona sermaye veya kapital gurubu, muhalefet gurubu, hobi gurubu, kim bunlar ya görüşü bakılmasının neticesi ilimize verilecek önemli bir zarar olur.
Bütün bu bağlamda 7.7.2020 tarihinde platformumuz ile yapılmış yayınların platformun 2 Temmuz'dan sonra daha da aktif ve programlı gidişinin başlangıcına denk gelmesinin ironik bir rastlantı olacağını düşünüyorum
67'liler platformunun karşılığı Zonguldak'ın şansıdır. 
65 yaşını ve 40 yıllık meslek yaşantısını tamamlamış, o toprağın bir çocuğu olarak Platformun önünün açılması için her türlü desteğinizin kazancı ilimiz hanesine yazılacaktır.
Bizler inandık, sizlerde inanın lütfen...
Lütfen bu durumu okurlarınıza iletin ki yanlış anlaşılma olmasın.
Saygı ve esenlik dileklerim ile”

Editör: TE Bilişim