Zonguldak’ın genç isimlerinden Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri işletmecisi Sıtkı Velioğlu’nun intiharının ardından soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Son dönem ticarette üst üste sorunlar yaşayan Velioğlu’nun tefecilerin baskısı sonucu intihar ettiği iddia edildi.
Velioğlu’nun bir arkadaşı daha sonra kaldırdığı paylaşımında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne seslenilerek; “Onu tefeye bağlayan ama aynı zamanda sizin memurlarınızın kirasını ödeyen, tatile gönderen, harçlığını veren ve menfaat için göz yumulan tefecilere sorun” denildi.

“İÇİNİZDE O TEFECİLERİN DOSTLARI VAR”
Türkiye Değişim Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağrı Eliyazıcı da tepkisini şu sözlerle dikle getirdi; “Sayın Zonguldak Emniyet Müdürümüz; Şöyle bir soka çıkın. Şöyle bir içinizde ki memurları tek tek bir inceleyin. Etrafınıza iyi bir bakın. Zonguldak’ta şöyle bir esnaflarınızla bir konuşun. Bu insanlar neden böyle intihara meyilli oluyor. Bir araştırın. Her gün operasyonunuz var ama tefecilere yok. Yapıyorsun uz. Yapsanız da 4 gün sonra serbest bırakıyorsunuz. Neden mi? İçiniz de o tefecilerin dostları var. Göz yumuluyor. Şimdi belki sizin cesaretiniz yoktur. Ben Zonguldak’ta ne kadar tefecilik yapan zat varsa sade buradan değil, yüzlerine de söylerim. Hepinizin Allah belasını versin” dedi.