-ÖZEL HABER-

Düğün sezonunun açılmasıyla altına olan rağbet artarken, kuyumcular sahte altına karşı uyarıda bulundu.
Zonguldak’ta 1962 yılından beri kuyumculuk yapan Hakan Küçük düğünlerde takılan sahte altın konusunda yeni evli çiftleri uyararak sahte altının nasıl anlaşılacağını da tarif etti.
Kuyumcu Küçük sahte altını anlamanın zor olduğunu ancak bazı püf noktalar ile rahatça gerçek ile sahtenin ayırt edilebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bazen kuyumcu olarak bizde altının sahte olup olmadığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Kezzap testi ve ısı testi yapılmadan anlamak zor. Altının yüzeyi parlak olduğu için büyüteç yardımıyla yakından bakıldığında yüzeyinde ki pürüzlerden sahte olup olmadığı anlaşılabilir.” dedi.
Hakan Küçük, kasıtlı takılan sahte altınların yanı sıra bazı kuyumcuların da sahte altını gerçek gibi satabileceğini belirterek güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılması gerektiğini ifade etti.
Mağdur olmamak için vatandaşlara seslenen Küçük:
“Vatandaşların güvenilir mağazalardan altın ve mücevherleri satın almayı tercih etmeleri gerekiyor. Eğer bilmediğiniz mağazadan alışveriş yapılıyorsa mutlaka altının üzerindeki damgalarına ve üreticisine bakın. Varsa özellikle bileziklerde patentlerinin olup olmadığını sorun. Bazı mağazalar sahte altın yerine düşük ayarlı altın verir. Bunlar maliyeti daha düşük olduğu için tercih edilebiliyor." dedi.

Editör: TE Bilişim