Zonguldaklı yazar Selma Aydın, kitabının yasaklanmasına tepki göstererek  “Yolsuz Dere” isimli kitabı hakkında yasal yollardan hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Selma Aydın bu sıralar hayvanların cinsel istismarı ile gündeme gelen, Musa Dinç’in “Gül ve Düşün” kitabı ile bir tutularak “her iki kitabın” açık sergilerde ve seyyar dağıtıcılarda satılamayacağına karar verilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"2016 yılında İkinci Adam Yayınlarından çıkan Yolsuz Dere kitabım ile ilgili basında; bu sıralar hayvanların cinsel istismarı ile gündeme gelen, Musa Dinç’in “Gül ve Düşün” kitabı ile yan yana ve birlikte gündeme getirilerek;  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından kitabımın 18 yaşından küçük çocukların maneviyatı ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olmasına karar verilmesinden bahisle,  alınan karar uyarınca, kitabım Musa Dinç’in kitabı ile bir tutularak “her iki kitabın” açık sergilerde ve seyyar dağıtıcılarda satılamayacağına karar verildiği yönünde haberler yayınlanmış,  görseller paylaşılmıştır.

Öncelikle ifade etmem gerekiyor ki,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır neşriyattan Koruma Kurulu’nun aldığı karar, hem hukuksal dayanaktan yoksun, hem yayıncılık ilkeleri açısından yanlış, hem Yolsuz Dere kitabım açısından isabetsiz, hem de edebi anlamda hatalıdır.
Şöyle ki; Yolsuz dere Kitabım çocuk değil yetişkin kitabıdır.
Kitap kapağında ( dokuz artı dokuz ironisiyle) Artı doksan dokuz uyarısıyla yayınlanmış olmasına rağmen, sanki çocuk kitabı gibi haberde gösterilip, eserim üzerinden yanlış izlenim uyandırıldığı gibi manevi itibarımda zedelenmiştir. Kitabım bir edebi eserdir. Kitabımın edebi yönden incelenmesi için, alanında uzman pedagog, psikiyatrist ve edebiyatçılardan oluşan bir kurul teşkil ederek incelenmemiş ve olumsuz bir rapor tanzim edilmemiştir. Şahsıma ve kitabımı yayınlayan yayınevine bu yönde bir rapor tebliğ edilmemiştir.
Benim eserimde ne bir hayvana ahlak dışı vahşet ne hayvanın cinsel istismarı, ne bir çocuğa kötü yol gösterici hiçbir emare ve istismar içeren hiçbir olgu yoktur. Tamamen gerçek bir acıyı, edebi bir dille kaleme aldığım kitabım, yetişkinler için yazılmış, bir edebi eserdir. 
 İsim benzerliği bulunan bir diğer çocuk kitabı yazarının kitabı sanıldığını kanaatindeyim. Çünkü şahsımın henüz basımı gerçekleşmiş çocuk kitabı bulunmamaktadır.
Yolsuz Dere kitabım; tacizi ve tecavüzü de kaleme aldığım beş ayrı kadın hikâyelerinden oluşan bir edebi eserdir.
Kitabımda sadece bir hikâyenin içinde geçen konu ve konuşulamayanı yazarak konuya dikkat çekmek, bir ses olma düşüncem, bu yanlış haber ile gölgelenmiştir.
Kitabım kitapevlerinde satışa sunulan “ensest” konu içeren emsal kitaplardan daha fazla bir erotik anlatım içermemektedir.
Kaldı ki yaşanmış gerçek bir hikâye olarak bu konuda kadınlara ve çocuklara yapılan sapkınlıklara dikkat çekmek amacım böylesi yanlı ve yanlış bir haber ile suistimal edilmiştir.
 Bu konuda taraflı yayın yapan kuruluşları kınadığımı ve yazdığım eserimin arkasında durduğumu ifade ediyorum.
Kim neden rahatsız oldu yazdıklarımdan bilmiyorum ama yetişkin kitabı olduğunu bir kadın eseri olduğunu bir kez daha vurguluyorum.
Toplumun kanayan yarasıdır istismar ve kabuklarından kanar durur bir ömür, iyileşmez hiçbir zaman. Yüzeysel okuyup ahlaki yönden şikâyetçi olanların niyetlerinden şüpheliyim. Esasen bu niyetlerin poşetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kaldı ki böyle yüzlerce yayın geçmişte ve günümüzde okuruna ulaşıyor.
2016 yılına yayıneviyle yaptığımız sözleşme gereği, satışının da şahsım dışında yapılmadığını belirtir 2016 yılından bu yana kitabın sadece yetişkin okura önerildiğini önemle belirtirim.
Bir yazar bir anne olarak çocuklar konusundaki hassasiyetim sorgulanamaz bile. Art niyetli olan ve kin duygusundan beslenen görünmez düşmanlara, bunu not olarak düşmek isterim.
Bir yazar olarak can yakan ve canımı yakan olayları yazma hakkım olduğunu düşünüyorum. Kadın olduğum için böylesi bir muameleye maruz kalmak, verdiğim mücadelenin ne denli meşakkatli olduğunu bir kez daha gösterdi şahsıma.
Kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyorum"

Editör: TE Bilişim