Halkın Sesi Gazetesi ortaklarından gazeteci Mustafa Özdemir’in, Zonguldak Belediyesi önünde  benzin bidonu ile intihar girişiminde bulunan ve aynı gün uzun bir görüşme yaptığı kişiye 50 lira benzin parası vererek azmettirdiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından gözler yapılacak itirazda. 
Özdemir’in ifadesinde, uzun yıllardır yakından tanıdığı bahse konu kişiye 50 lirayı ayakkabı parası olarak verdiğini söylediği öğrenilmişti. Yaşanan olay ve söz konusu iddialar kamuoyunda; “Bir gazeteci böyle bir şeye neden gerek duysun?” sorularına neden oldu. Savcılığa sunulan bilgi ve bulguların neler olduğu merak ediliyor.

ABDULLAH KARABACAK NE YAZDI?
Gazetenin çalışanlarından Abdullah Karabacak konuya ilişkin olarak kısa bir yazı yazdı.
İşte Karabacak’ın o yazısı:
“Akşam saatlerinde gazetemiz yazı işleri müdürü Mustafa Özdemir'in gözaltına alınması haberini aldık.
Geçtiğimiz gün yaşanan bir olayla ilgili sorgulanan bir şahsın ifadesi üzerine, meslektaşımız Özdemir sorgu sualden sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Hayat bu. İnsanın bazen aklına gelmeyen, başına gelebiliyor.
Sapasağlamken, kendini mezarda bulabiliyor insan. Bazen de hapiste...
Çeşitli iddialar konuşuluyor. Adı üstünde, sadece iddia... Bunların ne derece doğru olduğu, yargılama sürecinin sonunda belli olacaktır. Burası yargının işidir.
Lakin bizler, şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; hiç kimse, ama hiç kimse, kesinleşmiş yargı kararı olmaksızın suçlu ilan edilemez.
Eden bulur”

Editör: TE Bilişim