Zonguldak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Valilik Binası önünde tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk koyulurken, protokol üyeleri sosyal mesafeye dikkat etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle törene az sayıda protokol üyesi katıldı. Valilik önünde düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Vali Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı için Samsun'a çıkışının 101. yıl dönümü. Anadolu'da başlayan Kurtuluş Savaşı, arkasından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile gerçekleşen bağımsızlık arayışı, sonrasında gençlerimize hediye edilen bir gençlik bayramı. Maalesef bu sene gördüğünüz şartlarda kutlamak zorunda kaldık. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz de pandemi sürecinden geçiyor. Daraltılmış bir bayram kutlaması yaptık. Gençlerimizin bayramını kutluyorum"

Editör: TE Bilişim