Koronavirüs ile mücadelede yeni normalleşme döneminin adımları gözlenirken hekimler yeni vakaların gelebileceği konusunda uyarıyor. Hızlı artan vaka ve 62 ölüm ile Türkiye gündemine gelen Zonguldak’ta yeni vakalar an meselesi. Normalleşme adımlarının hızlı şekilde hayata geçmesinin yanında vatandaşların şehirlerarası yer değiştirmesinin risklerine dikkat çeken hekimler pek çok vatandaşın olayı hala hafife aldığı görüşünde.

Z Haber’e konuşan hekimler özetle; “Zonguldak’ta müthiş bir mücadele verildi. Bu mücadele sonunda başarı geldi. Ancak süreç bitmedi. Normalleşmenin adımlarının atılıyor olması Zonguldak’ta vakalar yok anlamına gelmiyor. Bu süreci yürüten arkadaşlarımızla da konuştuğumuzda görüyoruz ki hala aramızda enfekte olmuş ama herhangi bir belirti göstermediği için dolaşan vatandaşlar var. Şehirlerarası kısıtlamanın kalması ile bu riskin tekrar başa dönme ihtimali var. Türkiye’de bugün hala günlük bin civarında vakalardan bahsediyorsak bunun olası yayılma hızının da katlayarak gidebileceğini düşünebiliriz.

Bugüne kadar sizlerden de takip ettik Zonguldak merkezin bir Gazipaşa ve Soğuksu Caddesi var. Buralardaki insan nüfusu eskisine döndü ve hala maske takmayan vatandaşlarımız var.  Zonguldak’ta bu caddelerdeki yoğunluk içerisinde yeni vakaların olması kaçınılmaz. Zonguldak merkez, Kozlu ve Kilimli’yi baz aldığımızda kilometrekareye 450 insan düşüyor. Zonguldak bu yönüyle ilk onda şehirden biri. Böyle bir yoğunluk içinde yeni vakaların olması kaçınılmaz. Koronavirüs özellikle Gazişpaşa ve Soğuksu caddeleriyle birlikte pek çok noktada dolaşıyor. Zorunlu işi olmayan vatandaşların bir süre daha bu caddelerden geçmemesi doğru olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim