Sağlık Bakanlığı’nın gazetecilere yönelik aşı takviminde basın kartı olanlar öncelikli sayıldı. İnternet medyası çalışanları ile basın kartı olmayan gazetecilerle ilgili bir açıklama yapılmaması tepki çekti.

Sağlık Bakanlığı korona virüsü aşısında öncelikli gruba gazetecileri de ekledi. Turkuaz basın kartı olanlar randevularını alarak aşı yaptırabilecekler ancak internet medyasında çalışan gazetecilere ise bu öncelik tanınmadı. Öte yandan turkuaz basın kartı olan gazeteciler Sinovac veya Biontech aşısını tercih edebilecekler.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Konfederasyon’un aşı başvurusunun kabuk gördüğünü belirterek, “Sarı Basın Kartı Sahibi arkadaşlar e-nabız üzerinden müracaat edip aşı olabilecek. Emeği geçenlere teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İnternet medyasında çalışan gazeteciler ile basın kartı iptal edilen gazetecilere yapılan ayrımcılığa tepki gösteren DİSK Basın İŞ Genel Başkanı Faruk Eren, “Bütün gazeteciler aşılanmalı, bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa bu durum zalimliğe dönüşür. Sağlık Bakanlığı bizi arayarak kim gazeteci, kim değil diye sorabilir” dedi.

Ayrımcılığa neden olmayın

Gazetecilerin aşıda öncelikli gruplar arasında yer almasının olumlu ve sevindirici olduğunu söyleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Bu karar olumlu ancak bu konuda bir ayrımcılık yapılmaması gerekiyor. İnternet medyasında çalışan gazeteciler de aynı işi yapıyor. Bu sebeple internet medyasında çalışan gazetecilerin aşıda öncelikli gruba alınması lazım. Sağlık Bakanlığı’nın çok hızlı bir şekilde karar alıp bunu uygulayabileceğini düşünüyorum. İnternet medyasındaki kurumlara yazılacak bir yazıyla bu sorun aşılabilir. Sağlık Bakanlığı’nın gazeteciler arasında ayrımcılığa neden olmaması gerekiyor. İnternet medyasında yasal bir düzenleme yok diye burada çalışan meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim