Corona Virüs sebebi ile alınan tedbirler kapsamında er ve erbaşların terhis olma durumu geçici olarak durdurulmuş ve birçok asker bu sebeple teskere alamayarak memleketine dönememişti.

Normalleşme sürecine geçişin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bugünden itibaren terhis işlemlerine başlanacağını duyurmasının ardından askerler memleketlerine dönebilmenin heyecanı ile saatleri saymaya başladı.

Terhis işlemlerinin başlaması ve şehirlerarası geçiş yasaklarının kaldırılması ile birlikte otobüs firmalarında neredeyse biletlerin tamamı satılırken memleketine dönme heyecanı yaşayan Zonguldaklı askerler bilet olmaması sebebi ile hayal kırıklığına uğradı.

Bu gece saat 00.00 itibari ile şehirlerarası geçiş kısıtlamasının kalkmasından 1 saat sonra Ankara’da bulunan ve memleketine dönmek isteyen Zonguldaklı askerler için AS Turizm örnek bir kampanyaya imza attı.

Terhis olan ve memleketi Zonguldak’a dönmek isteyen askerler için 01.00’da 3 araç kaldıracaklarını belirten firma yetkilileri terhis belgesini gösterdikleri takdirde askerlerin ücretsiz ulaşım yapabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim