Zonguldak’ın doğa ve kültür üssü durumundaki Devrek, Zonguldak dışından gelecek turist ve gurbetçilere yeni imkanlar sunmaya hazırlanıyor. Pandemi dönemi nedeniyle aksayan çalışmalara başlayacaklarını belirten Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek’i mutlak uğranılacak yerlerden biri yapmak istediklerini söyledi.
Bölgenin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirten Bozkurt; “Ankara’dan ve güzergahtaki diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımız Devrek Çaycuma üzerinden Amasra’ya Çakraz’a akın ediyor. Zonguldak’ın ne kadar büyük zenginlikleri olduğunu yeterince anlatamadık. Artık insanlar şehir şehir geziyor. Bizler hem Devrek hem de Zonguldak olarak daha fazla insanı bölgemize getirebilmeliyiz. Bu konuda diğer kurum ve kurullarımızın da çalışmaları var. Bizler Devrek Belediyesi olarak daha fazla insanımızı Devrek’te ağırlamak istiyoruz. Bunun için daha planlı bir çalışma içinde olacağız. Doğa, tarih ve sportif etkinliklerin iç içe olacağı buluşmalar yapmak istiyoruz. Amasra ve Filyos’a gelen vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa Devrek’e uğramadan geçmesinler. Bizim de bu konuda yapacaklarımız var. Vatandaşlarımız ve esnaf kardeşlerimizle Devrek’i daha güzel bir merkez yapmak istiyoruz. Devrek’i daha fazla anlatacağız.
Özellikle Ankaralı dostlarımıza sesleniyoruz. Üç saatlik yol. Çıkın gelin. Buralar cennet. Bu güzelliklerden mahrum kalmayın. Sizleri misafir etmeye hazırız” dedi.

Editör: TE Bilişim