İzmir’de yaşanan 6,9’luk depremin ardından, Trendyol’da faaliyet gösteren ‘hediyehanem’ isimli bir mağazanın “Umudunu kaybetme” kupası, sosyal medyada tepki çekti. Tepkilerin ardından, Trendyol, ürünün satışını durdurdu.

İzmir’de yaşanan 6,9’luk depremin ardından İzmir’deki çalışanlarına ‘mesaiye devam’ şartı koştuğu için tepki alan Trendyol’da satılan ve acının ticaretini yapan bir ürün tepki topladı. Depremden sağ kurtulan minik yavrunu kurtarıcısının parmağını kavradığı elini simge yaparak ‘Umudunu asla kaybetme’ yazılı kupa bardakların satışına sosyal medyadan tepki yağdı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar'dan (KOM) sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emre Gökmen’de kişisel hesabı üzerinden “Allah belanızı versin” şeklinde tepki gösterdi.

Trendyol, tepkiler üzerine satışı durdurdu. “Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim