Gmail çöp kutusu bir mail silindiği zaman bulunabileceği yerdir. İnsanlar çoğu zaman Gmail ya da Hotmail hesaplarının temiz olmasını, gereksiz mesajların olmamasını ister. Ne var ki spam mailler sık sık görülür. Ayrıca gereksiz görülen mesajlar da vardır. Bunlar düzenli olarak silinir.

Bununla birlikte özellikle ilk kez Gmail kullanan kişiler çöp kutusunun nerede olduğunu sıklıkla sorar. Bu rehberimizi inceleyerek, merak ettiğiniz cevaplar hemen bulunabilir.

Gmail Çöp Kutusu Nerde?

İlk kez Gmail kullanan kişiler, Gmail çöp kutusu nerede, onu nasıl bulabilirim sorusunu sıklıkla sorar. Her ne kadar öncelikle karmaşık gibi dursa da adım adım aşağıdaki işlemleri takip etmeniz yeterlidir:

1.      Gmail hesabınıza giriş yapın.

2.      Sol tarafta bulunan menüde "Daha fazla" seçeneğine tıklayın.

3.      Açılan alt menüde "Çöp Kutusu" seçeneğine tıklayın.

4.      "Çöp Kutusu" klasörü açılacaktır ve burada silinen e-postalarınız görülecektir.

Burada silinen tüm dosyalara erişmeniz mümkündür.

X (twitter) Türkiye'de yasaklanıyor mu? X (twitter) Türkiye'de yasaklanıyor mu?

Gmail Çöp Kutusundan Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Herkes Gmail’de dosya silerken son derece dikkatli davranır. Ancak bazen hatalı olarak bir mesajın silindiği sık sık görülür. Bu gibi bir durumda endişe duyulsa da ne yapmanız gerektiğinizi biliyorsanız, kolay şekilde çözüm bulmanız mümkündür:

1.      Gmail hesabınıza giriş yapın.

2.      Sol tarafta bulunan menüde "Çöp Kutusu" seçeneğine tıklayın.

3.      Çöp Kutusu'nda, geri almak istediğiniz fotoğrafın yanındaki kutuyu işaretleyin.

4.      Sayfanın üst kısmındaki "Geri Al" düğmesine tıklayın.

5.      Mailin, Çöp Kutusu'ndan orijinal konumuna geri yüklendiğini görebilirsiniz.

Eğer Çöp Kutusu'nda fotoğrafı bulamıyorsanız, fotoğrafın kalıcı olarak silinmiş olma ihtimali vardır. Bu durumda, geri yükleme işlemi mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla bir dosyayı silmişseniz kısa sürede geri çekmek için gerekli işlemler yapılmalıdır.

Gmail Silinenler Nerede?

Gmail kullanan birçok yeni kişi vardır. Söz konusu kişiler pek çok soru sorsa da bunlardan bir tanesini Gmail silinen maillere nasıl ulaşırım oluşturmaktadır. Silinen klasörü nerede diyorsanız, yukarıda anlattığımız şekilde buna ulaşabilirsiniz.

Gmail çöp kutusu üzerinden mail kurtarmayı da yukarıda olduğu gibi kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Gmail Çöp Kutusu Silinmiyor Sorunu Çözümü

İnsanlar sıklıkla çöp kutusunun da temiz olmasını ister. Çöp kutusundaki tüm dosyalar bir süre sonra otomatik şekilde silinir. Eğer bu kadar beklemek istemiyorsanız el ile manuel şekilde de silebilirsiniz. Ancak bu durumda sildiğiniz dosyaların geri alınamayacağı bilinmelidir.

Silme esnasında hata yaşıyorsanız öncelikle internet bağlantınız kontrol edilmelidir. İnternet zayıfsa veya bağlantı yoksa doğal olarak silme yapılmayacaktır. Eğer internet bakımından sorun bulunmuyorsa farklı bir tarayıcıdan denemeniz tavsiye edilir. Bazı tarayıcıların Gmail ile uyumsuz olması, Çöp Kutusu'nu boşaltmayı engelleyebilir. Farklı bir tarayıcı kullanarak deneyebilirsiniz. Örnek olarak Google Chrome kullanıyorsanız Mozilla Firefox deneyebilirsiniz.

Editör: Yaşar Atilla