Karabük'te 42 yıl hapis cezasıyla firar eden şahıs yakalandı! Karabük'te 42 yıl hapis cezasıyla firar eden şahıs yakalandı!

Türkiye Belediyeler Birliğinin desteği, Karabük Üniversitesi (KBÜ), Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün (İŞKUR) ortaklığı ile hayata geçecek proje ile gençlere yönelik eğitim programları ve kariyer destekleri sunularak, yenilikçi meslek alanlarında fırsatlar oluşturulacak.
Proje çerçevesinde Bilim ve İnovasyon Merkezinde Dijital Mesleki Eğitim Merkezi olulturulurken, KBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Kamil Turan, Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çınar, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı ve Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Tahir Karaşahin, Bilim Kurulu Üyesi ve proje yürütücüleri olarak projeye destek veriyor.KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Proje, işsiz gençlerin karşılaştığı zorlukları aşmalarına yardımcı olmak ve onları teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecekleri, sürdürülebilir kariyer yollarına yönlendirmek amacıyla tasarlandı. Geleceğin iş dünyasında önemli bir yer edinecek meslek alanlarında eğitim ve mentorluk desteği sağlayarak gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Yenilikçi teknolojilere, dijital becerilere ve sürdürülebilirlik konularına odaklanarak, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlanıyor" denildi.
Düzenlenecek eğitim programları arasında Finansal Okuryazarlık, Sanal Mağaza Rehberliği, Dijital Terzilik, Siber Güvenlikli Web Tasarımı, Endüstriyel Data Bilimi, Dış Ticaret Uzmanı, Sosyal Medya Uzmanlığı, oyun programcılığı gibi alanlarda uzman kişiler tarafından verilecek eğitimler bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca, gençlere yönelik kariyer koçluğu ve mentorluk programları ile iş dünyasına daha etkin bir şekilde entegre olmaları sağlanacak.Proje çerçevesinde iş birliği yapılan kurum ve kuruluşlar, gençlere iş dünyasındaki fırsatları tanıtmak, iş imkanları sağlamak amacıyla projeye destek veriyor. Bu sayede, gençlerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle pekiştirmeleri ve iş dünyasına daha güçlü bir giriş yapmaları hedefleniyor. Proje sadece işsiz gençlere değil, aynı zamanda iş dünyasına nitelikli ve donanımlı genç profesyoneller kazandırarak ekonomik kalkınmaya da katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje, gençlerin kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyarak, gelecekteki işgücü piyasasında daha güçlü bir konumda olmalarını destekliyor. Proje çerçevede, KBÜ eğitim programlarının düzenlenmesinde ve eğitimci görevlendirilmesinde destek olması, İŞKUR İl Müdürlüğü proje çerçevesinde uygulanacak eğitimler için uygun olan adayların seçiminde ve meslek eğitimi almış gençlerin istihdam edilebilmesinde görev alması ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının ise mesleki eğitim almış kursiyerleri kendilerine bağlı üyelere önererek onların iş dünyasında istihdam edilmesini sağlaması planlanıyor."

Editör: Bekir Ekici