Türkiye Muharip Gaziler Derneği Devrek Şubesi Başkanı Gazi Muhterem Sarı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden İbrahim Tığ, gazilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
   

Zonguldak'ta aç kalan domuzlar sürüyle şehre indi! Zonguldak'ta aç kalan domuzlar sürüyle şehre indi!

 “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, vatanına canını siper etmiş bir milletin tarihin en büyük mücadelesini vermesiyle 30 Ağustos günü zafere ulaşmıştır. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” diye konuşan İbrahim Tığ, kendisinin de bir gazi torunu olduğunu, söyledi.


     

Tığ, “Şehit ve gazi kavramları benim için büyük anlam taşıyor. Ben de, Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın ve Fevzi Paşa’nın bir askeri olan, 13 yıl 11 ay,6 gün askerlik yapmış bu vatan için savaşmış İstiklal Harbi Gazisi Kamil Tığ’ın torunuyum. Dedemle ne kadar övünsem azdır. Onun bize bıraktığı en büyük armağan bu vatan ve ‘İstiklal Madalyası’dır. Onunla gurur ve onur duyuyorum” dedi.

Başkan ve Gazi Muhterem Sarı, “Bugün çok büyük bir gün. Atamızın ve kahraman askerlerimizin bize armağan ettiği büyük zaferin 101. Yılı. Ebediyete göçen tüm kahramanlarımızı, komutanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Böyle anlamlı ve önemli bir günde bizleri ziyaret eden Gazi torunu, üyemiz değerli Devrek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz İbrahim Tığ’a teşekkür ediyoruz”diye konuştu.   Ziyaret sonrasında, İbrahim Tığ ve gaziler, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Melisa Sapaz