Yasal uyarılara rağmen ticari faaliyet yürüten 2 kulübe yıkıldı, malzemeleri belediye deposuna kaldırıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi, Belediye Plajı bitişiğinden Alaplı Liman Bölgesine kadar olan plaj sahasının tahsisinin Kdz. Ereğli Belediyesi’ne yapılması için Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Kafkametler'den yeni gelişme!  Kaptan Köşkü çıkarıldı! Kafkametler'den yeni gelişme! Kaptan Köşkü çıkarıldı!

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işletme sınırları dışında kalan ve özellikle yaz aylarında sıkça işgallerin yaşandığı Kıyıcak Mahallesi Mervealtı Plajı’nda polis ve zabıta işbirliği içerisinde kaçak yapılar kaldırıldı.
Kaymakamlık makamının talimatı üzerine polis ve zabıta ekipleri sabah saatlerinde bölgeye gitti. Yasal uyarılara rağmen ticari faaliyet yürüten 2 kulübe yıkıldı, çadır, baraka ve çardaktan oluşan 10 düzensiz yapı tahliye edildi. 6 kamyon malzeme belediye deposuna kaldırıldı.
Ayrıca, bu bölgede işgalde bulunan bazı işgalcilerin ‘Kdz. Ereğli Belediyesi’ne işgaliye parası ödüyoruz’ diyerek yalan beyanda bulundukları öğrenildi. Zabıta Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Belediyesi’ne tahsisi yapılmamış bir yerin işgaliyesinin olmayacağını taraflara bildirdi.
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TAHSİSİN KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NE YAPILMASI GEREKİR”
Kdz. Ereğli Belediyesi, bölgede meydana gelen düzensizliği ve bir takım asayiş olaylarını disiplin altına almak, Sevgi ve Barış Plajı’nda olduğu gibi halka daha iyi ve kaliteli hizmeti vermek için Belediye Plajı bitişiğinden Alaplı Liman Bölgesine kadar olan plaj sahasının tahsisinin Kdz. Ereğli Belediyesi’ne yapılması için Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Editör: Melisa Sapaz