Sağlık

KARIN DÜZLEŞTİRİCİ 6 EGZERSİZ HAREKETİ İLE FORMUNUZU YAKALAYIN..

Karın düzleştirici 6 egzersiz hareketi ile formunuza kavuşabilir, istenmeyen yağlarınızdan kurtulabilirsiniz..

Abone Ol

1. Dizler Göğüste Sindirimi kolaylaştırır, karın kaslarını güçlendirir, yağ yakımına yardımcı olur. Nasıl Yapılır? Sırtınızı sandalyeye değdirmeden dik bir şekilde oturun Ayaklarınızı kalça genişliğinde açık tutun. Sırtınızı düz bir şekilde sağ dizinizi göğsünüze doğru kaldırarak karnı kaslarınızı içeriye doğru kasın. Sirasıyla her iki bacağınızla bu egzersizi 20-30 defa tekrarlayın.

2) iki Diz Göğüste Bu hareketi tüm karin kaslarınız etkili ve hafifçe çalışır. Nasıl Yapılır? 1)Bacaklarınız birleştirin. 2) Sandalyenin iki yanını ellerinizle tutun. 3) Sırtınızı dik tutarak, dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırın karın kaslarının kasılmış olmasına da dikkat edin. 4) Ayaklarınızı yere indirin, ama yere dokundurmayın 5) Bu hareketi 10-20 defa tekrar edin.

3- İki Diz Göğüste ve Vücut Yana Eğik Belinizi şekillendirir. Yan karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak bel çevresindeki yağlarınızı yakmaya yardımcı olur. Nasıl Yapılır? 1) Sandalyenin ucuna sırtınız dik bir şekilde pozisyonda oturun ve iki elinizle sandalyenin kenarlarına kısımlarını tutunun. 2) Bacaklarınızı birleştirin ve iki dizinizi göğsünüze doğru kaldırın 3) Başlangıç pozisyonuna gelin ve diğer tarafa yönelin 4) Bu hareketi her iki yön için 10-20 defa tekrar edin.

4) Esnemek Nasıl Yapılır? 1) Ayaklarınızı yere koyun. 2) Kollarınızı omuz hizasında açın. 3) Üst vücudunuzu sağa çevirin, eğilin ve sağ elinizle sol ayağınıza dokunun. 4) Bu hareketi sırasıyla her iki taraf için 20-30 defa tekrar edin

5) Tüm Vücudu Sandalyeden Kaldırmak Hızlı yağ yakımı sağlar, sırt, omuz ve karın kaslarını belirginleştirir. Egzersiz yoğunluğunun artması için kolları koyma kısmı bulunan bir sandalye kullanabilirsiniz. Sandalye ayakları tekerlekli olmamalıdır. Nasıl Yapılır? 1) Sandalyede otururken, sandalyenin kollarını sıkıca tutun. 2) Vücudunuzu kalçalarınız ve bacaklarınız havada asılı duracak şekilde sandalyeden kaldırın. Karın kaslarını kullanarak dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırın. 3) Bu pozisyonda 15-20 saniye durun, sonrasında yavaşça başlangıç pozisyonuna dönüş yapın ve kısa bir ara verin. 4) Bu egzersizi 4 defa tekrar edin.

6) Dizler Dirsekte Bu egzersiz bel çevresi için oldukça etkili. Alt ve yan karın kaslarını çalıştırır. Bu egzersiz doğru bir şekilde yapmak için, dizin çapraz tarafındaki dirseğe dokunması gerekir. Nasıl Yapılır? 1) Sırtınızı Sandalyeye değdirmeden dik bir şekilde sandalyeye oturun. Ellerinizi başınızı arkasına koyun 2) Sağ dizinizi göğsünüze doğru kaldırarak aynı zamanda ise sol dirseğinizi dizinize dönecek şekilde eğin. 3) Başlangıç pozisyonuna dönün ve bu hareketi 15 defa tekrarlayın. 4) Bu egzersizi 4 set yapabilirsiniz