Zonguldak

Dünyanin En İlginç Hayvanları

Abone Ol

1. Kel Uakari Bu maymunların parlak kırmızı yüzlü görünmeleri sağlıklı olmanın bir işaretidir ve bu hayvanlar eşlerini seçerken parlak yüzlü olmalarına dikkat ederler. Genellikle Brezilya ve Peru'da su birikintilerine yakın yerlerde yaşarlar.

2. Fil kulaklı ahtapot Lakabı ''Dumbo'' olan, bu ahtapotun fili andıran sarkık kulakları okyanus tabanında yiyecek bulmasına yardımcı oluyor

3. Geoduck Panopea generosa olarak bilinen bu istiridyemsi canlının şekli biraz manidar. Uzun yaşaması ile bilinen( 140 yıl ) ve bir seferde 5000 dişiyi dölleyebilmesi sebebiyle iktidarsızlığa çare olabileceği düşünülerek insanlar tarafından yoğun tüketilen bir canlıdır. Bu canlıların tek doğal düşmanı insanlardır.

4. Tersiyer Bu küçük hayvanların göz bebekleri beyinlerinden daha büyüktür. Bu hayvanlar sıçrama ve tırmanma konusunda oldukça beceriklidirler. Bir ağaç dalına tutunurlarsa eğer onları daldan ayırmak gerçekten ama gerçekten çok güçtür.

5. Çamur Zıpzıpı İlginçtir Çamur zıpzıpları yüzgeçlerini kullanarak suyun dışında bile rahatça hareket edebilirler.

6. Proboscis Maymunu Asya'nın yerli bir türü olan bu maymunlar genellikle Borneo'da yaşar. Sarkık burunlarını dişileri ve diğer maymunları etkilemek için kullanırlar.

7. Mantis Karidesi

8. Aksolotl

9. Deniz Gergedanı Deniz gergedanları denizin tek boynuzlu canlılarıdır. Boynuzlarının içinde onların çevreyi daha iyi algılamalarına yarayan sinirler bulunuyor.

10. Cape Yağmur Kurbağası

11. Zürafa biti

12. Sepet Yıldızı

13. Yılbaşı Ağacı Solucanı