Zonguldak

Batum'da Gezilecek Yerler

Abone Ol

Batum’da Gezilecek Yerler Batum için adeta cennet gibi tabirini kullansak yanlış olmaz sanırım. Şarkı ve türkülere bu çok konu olması da bu güzelliğin göstergesi. Sınırlarımızın dışında yer alması rağmen bizden bir yer gibi. Batum’a giden kişilerin pek çoğu bu yere adeta aşık oluyor ve tekrar tekrar gitmek istiyor. Hatta bazı kişiler oradaki yaşamı ve güzellikleri gördükten sonra Batum’da kalıp yaşama fikrine kapılıyor ve bu yolda ilerliyor. Peki ya Batum’a gidildiği zaman nereleri gezmeli? Hangi yapı ve mimarilere göz atmalı? Bu ve bunun gibi sorular için yazımızı okuyabilirsiniz.

Alfabe Kulesi Gürcüce alfabesini belki duymuşsunuzdur. Dünya üzerinde kullanılan 14 alfabeden bir tanesidir. Alfabelerine oldukça değer veren Gürcü’ler içerisinde 33 harf bulunan bu alfabedeki harflerin yazıldığı bir kule inşa etmiş durumda. Bu kule yaklaşık olarak 130 metre uzunluğuna sahiptir ve hem Batum şehrinin hem de Gürcistan’ın simgeleri arasında yerini almış durumda.

Işık ve Su Dansı Gösterileri Batum, gündüzü ile gecesi bambaşka bir şehir olarak dikkat çekmekte. Gündüz gezebileceğiniz pek çok bölge var iken havanın kararması ile şehirdeki bütün binalar, parklar, havuzlar, vb aklınıza gelebilecek tüm yapılar rengarenk ışıklandırmaları ile göz alıyor.

Botanik Bahçesi Dünyanın en büyük 2. Botanik bahçesi Batum’da yer almaktadır. Batum’un biraz dışında kalsa da sadece 10 km uzaklıktaki Batum Botanik Garden görülmeye değer mekanlar arasında yer almaktadır. Karadeniz kıyısına yer alan ve gerek üzerinde yer aldığı alan ile, gerekse de içerisindekiler ile dünyanın en büyük 2. Botanik parkı olma özelliğini taşımakta. Batum Botanik Garden içerisinde 5000’den farklı bitki türünü görüp, tanıyabileceksiniz.

Ali ve Nino Heykeli Tamara adlı bir yazarın öyküsünden esinlenilerek yapılan bu heykel görenleri büyülüyor. Müzik ile beraber dönen ve yer değiştiren bir kadın ve erkeğin yer aldığı bu heykel 7 metre yüksekliğinde. Batum şehrinin simgeleri arasında yer alan bu heykeli görmek için dünyanın pek çok ülkesinden insanlar akın akın geliyorlar ve bu güzelliği ziyaret ediyorlar.

Medea Heykeli Batum şehrine uğrayıp burayı gezen pek çok kişinin ilk gördüğü yerlerden bir tanesi. Medea Heykeli Avrupa Meydanı’nın ortasında bulunmaktadır. Bu konumundan dolayı buraya uğrayan pek çok kişi rahatlıkla bu yeri görmektedir. Elinde bir altın postu taşıyan bu heykel tüm ihtişamıyla şehri ziyarete gelenlerin karşısına çıkıyor. Bu güzelliği mümkün olduğunca inceleyip bol bol fotoğraf çekinmeyi ihmal etmeyin.

Tiyatro Meydanı Batum, görsel zenginlikler şehri diyebiliriz. Bu özelliği ise heykellerinden almaktadır. Batum’un en gösterişli bölgesi ise şüphesiz ki dev bir Poseidon Heykeli’nin yer aldığı tiyatro meydanıdır. Batum gezisinde muhakkak görmeniz ve fotoğraf çekmeniz gereken bir yer oluyor. Tiyatro meydanında aynı zamanda 625 sandalyeli bir opera binasıda bulunmaktadır. Yaklaşık tarihi 125 yıl öncesine dayanmaktadır.

Piazza Meydanı Batum’un şehir merkezi olarak tanıtabiliriz. Mimari özellikleri ile dikkat çekmekte olan Piazza Meydanı aynı zamanda eğlencelerin ve konferanslarında gerçekleştirildiği bir meydan oluyor. İtalya meydanını anımsatan bir görüntüye sahip olan Piazza Meydanı aynı zamanda ortasında döşeli mozaikler ile de dikkat çekiyor.