Zonguldak

Avrupa'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Abone Ol

Avrupa'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer Sizde seyahat yapmak için, araştırma yapıyor ve gideceğiniz en uygun ve güzel yerleri arıyorsanız, birazdan belirteceğimiz 5 Yer, Avrupa'da gidilmesi gereken yerlerdendir. Gerek eşsizlikleriyle, gerek muhteşemliğiyle, Gidenleri hayrete düşüren, gidecek olanları da, merak içerisinde bırakan, en iyi yerlerden bazılarını sizler için derledik. Mutlaka Bu Eşsizlikleri ve Harikaları Görmelisiniz 1) Prag (Çek Cumhuriyeti) Listemizde ilk sıraya koyduğumuz, orta Avrupa'da yer alan Prag, gerek eşsiz mimari eserleriyle, gerek muazzam köprüleriyle ve hiç restorasyona uğramamış bir çok tarihi mekanlarıyla, ölmeden görülecek yerler listenizin arasına, mutlaka Çek Cumhuriyetinde ki Prag'ı da yazmalısınız. dokuzuncu yüzyıldan kalma kalesiyle ve 2. dünya savaşından yapı olarak hiç zarar görmemesinden dolayı, gerek mimarisiyle, gerek eşsizliği ile mutlaka görülmesi gereken bir şehir.

2) Budapeşte (Macaristan) Budapeşte, Macaristan'da bulunan bir şehir olmakla beraber, gördüğü tüm ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Gerek Margaret adası ile, gerek Gül Baba türbesi ile Tuna nehrini ayaklarınız altında görebileceğiniz, Gellert tepesi ve bir çok muazzam yapı ve yerleri ile seyahate çıktığında, mutlaka görmeniz gereken şehirlerden. Tarihin ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu, Budapeşte şehrine sizde gitmeli ve yukarıda belirttiğimiz yerleri ve yapıları mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3) Viyana (Avusturya) Avrupa'da görülecek yerlerin arasında, ilk sıralarda yer alan Viyana, Kültür ve sanatın bir arada konuşlandığı bir merkez haline gelmiştir. Bir çok müzenin ve yapının bulunması da, çoğu gezginin ve gezecek olanların, gezmesi için önemli hususlardan bazıları arasında yer alıyor. Sizde sanatın ve kültürün merkezini, bir defa da olsa, mutlaka görmeli ve muazzam harikaları benimsemelisiniz. Sanatla aranız fazlaysa, Viyana sizler için çok güzel bir seyahat noktası olabilir.

4) Salzburg (Avusturya) Yine Avusturya'da bulunan, gezilmesi gereken en iyi 5 yer arasında yer alan Salzburg, tüm ziyaretçilerini ve misafirlerine, eşsizliklerini ve muazzamlıklarını sergilemeye, devam ediyor. Tuzdan kale anlamına gelen Salzburg, gerçekten de tüm ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Avrupa'da buraları görün diyebileceğimiz şehirler arasında yer alan Salzburg, gerek özgün ve yaratıcı mimarisi ile, gerek tarihi yapı ve objeleri ile, bizlere tarihimizi hatırlatıyor ve tarih severlerin ilgisini çekiyor. Sizde tarihi yapıları ve objelere merak duyuyor ve bir seyahate çıkmak istiyorsanız, Salzburg tam da size göre. Sizde Salzburg'a gidin ve tarihin ve mimarinin bir arada yapılandığı bu şehri, yakından ziyaret etmiş olun.

5) Berlin (Almanya) Her yıl bir çok turiste kapılarını açan Berlin, Brandenburg kapısı, Bellevue sarayı gibi ilgi çeken yapılara sahip olması ile bir çok seyahatçinin, istikameti haline geliyor. Sizde Almanya'da yer alan ve her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan Berlin'e gitmeli ve bir çok harikayı görmelisiniz. Mimari yapılara ilgi duyuyor ve seviyorsanız, sizde mutlaka Berlin'e uğramalısınız. Yukarıda belirttiğimiz 5 şehri, sizde gidip ziyaret etmeli ve bütün tarihi eseleri, mimari yapıları ve muazzam görüntüleri yakından görmelisiniz. Sizde Avrupa'da gezilecek güzel yerleri arayıp, yazımızda bulduysanız ve ziyaret edecekseniz, mutlaka yanınızda bir fotoğraf makinesi götürmenizi tavsiye ederiz. Umarız gittiğiniz yerlerde istediğiniz manzaralarla karşılaşabilir ve herhangi bir aksilik yaşamazsınız. Tarihin, kültürün, mimari yapıların ve harikaların bir arada bulunduğu, bu 5 şehri mutlaka yakından görmeli ve ziyaret etmelisiniz. Sizde Avrupa'da seyahat edebileceğiniz yerleri arayıp, yazımızda bulduysanız ne mutlu bize. Umuyoruz ki sizde bu tarihi ve mimari güzellikleri, sorunsuz bir şekilde gidip görme fırsatı yakalayabilirsiniz.