Özel idarede yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme! Özel idarede yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme!


Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile Zonguldak’ta anketten çıkan 3 isim ile ön seçime gidileceğini belirtmişti. Harun Akın, Fırat Birkan ve Tahsin Erdem’in yer aldığı ancak Atınç Kayınova, İsmail Eşref, Turgut Aydın ve Zeki Günalp’in yer almadığı bir ön seçim kararına tüm aday adaylarından tepki geldi.
3 isim arasında yer alan Harun Akın’ın diğer 4 aday adayı ile birlikte il başkanlığına gelerek itiraz etmesi dikkatleri Fırat Birkan ve Tahsin Erdem’e çevirdi.
3 adaylı ön seçime itiraz etmedikleri yönünde söylentilere Fırat Birkan dilekçesini paylaşarak yanıt verdi.
Birkan Z HABER’e yaptığı açıklamada “Biz bunu siyaset malzemesi yapmadık. 7 adaylı ön seçim istediğimizi başından beri belirtiyoruz. Ön seçimin 7 aday adayı arkadaşlarımız ile olması parti içi demokrasimizin korunması anlamında çok önemli” dedi.
CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Fırat Birkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, tüm aday adayların katılımıyla yapılacak bir ön seçim istediğimizi daha önce belirtmiştik. Bu konuda itirazımızı il başkanlığımıza yaptık.
3 adaylı ön seçim kararı açıklandığı anda diğer 6 aday adayı arkadaşımızı da arayarak tepkimizi dile getirdik. Ön seçimin 7 aday adayı ile yapılması için itiraz dilekçemizi de dün teslim ettik. Bundan sonra karar parti yönetimimizin olacaktır. Bu süreci hiçbir zaman kamuoyunda algı yaratmak için kullanmadık, kullanmayacağız. Bizim için asıl zafer, Zonguldak Belediyesi'ni partimize geri kazandırmaktır. Bunun için de 7 aday adayımızla birlikte görüşmeye partimize gereken desteği vermeye devam edeceğiz.”

Editör: U. G.