CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul bugün Ereğli’de ilginç bir hareket yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in organize sanayi bölgelerine yönelik “Vergi güvenliği için giriş ve çıkışlara vergi memurları koyacağız” açıklaması Ereğli’de tepkilere neden oldu.
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul Ereğli’de kötü yolları göstererek çukurları metre ile santim santim ölçerek tepki gösterdi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi.
Yolların adeta köstebek yuvasına döndüğünü belirten Ertuğrul “Vergi memurlarını buradan geçirecek yol yok” diyerek iktidara yüklendi. Ağır tonajlı sanayi araçlarının, aynı zamanda okulun da kullandığı bir yol olması nedeniyle öğrenci taşıyan okul servislerinin de zorlandığı, zaman zaman kazalara yol açan bozuk yolların yıllardır çözülemediğini hatırlatan CHP’li Ertuğrul, “Denetim değil, önce altyapı lazım. Bu haliyle Ereğli OSB'ye ne vergi memuru gelebilir ne başka araç girer. Buradaki bu yol bozukluğu uzun süreden beri var olan bir sorun. Bu yol hem Alaplı Kdz Ereğli OSB’nin hem de Bahçeşehir Okulu’nun kullandığı ortak bir yol. Biz bu sorunu sürekli gündeme taşıyoruz. Meclis gündemine de taşıdık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da soru önergesi verdik ancak cevaplanmadı. Organize sanayiler, o kentin ülkesinin her iline ve dünyaya açılan kapısıdır. Kdz. Ereğli’de dünyaya açılan kapımızın yolunu gelin de görün. Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşım sağlayan ana yol güzergahındaki derin çukurlar yolu çile yolu haline getirdi.” dedi.
Ertuğrul “Sanayicilere ceza kesmeden önce yollarını yapın” diyerek tepkisini dile getirdi. (Kaynak: Fedai Kaçar)