KDZ EREĞLİ

Eylem Ertuğrul fındık fiyatları hakkında konuştu

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, fındık üreticilerinin fındık fiyatlarının açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Bir kilo fındığın, üreticiye 27 liraya mal olduğunu ifade eden Ertuğrul; "35 lira bile üreticiyi memnun etmeyecek bir rakam haline gelmiştir" dedi.

Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

HASAT BAŞLAMAK ÜZERE
"Haziran ayı içinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında, üreticilerin mağdur olmaması için fındık fiyatlarının hasat sezonundan önce 30-35 TL bandında açıklanması için çağrı yapmıştık. Fındık hasadının başlamak üzere olmasına rağmen, maalesef henüz açıklanmış bir fiyat yoktur.

İKTİDAR GÖZ YUMUYOR
Fındık üreticilerimiz önünü görmek için fındık fiyatını bekliyor. Fındık hasadı başlamak üzere. Fiyatın açıklanması için ne bekleniyor? Fiyatın açıklanmaması kimin işine geliyor? Daha önce belirttiğimiz gibi fiyatların geç açıklanması, ülkemiz fındığına çöküp bütün piyasayı kontrol eden uluslararası şirketlerin işine yarıyor. Maalesef  mevcut iktidar da hiç bir adım atmayarak adeta bu duruma göz yumuyor.

35 TL BİLE MEMNUN ETMEZ
Bu yıl ülke bazında toplam 400 bin üreticiden yaklaşık 650 bin ton rekolte bekleniyor. Ortalama hesapla üretici başına 1,6 ton fındık düşecektir. Kilo başı yaklaşık maliyet 27 lira olarak hesaplanmıştır. Bu hesaba göre 35 TL bile üreticiyi memnun etmeyecek bir rakam haline gelmiştir.

EMEKLER HEBA OLMASIN
Fındık fiyatının hem geç hem de 35 liradan az açıklanması üreticinin karını aşağı çekerek, fındık ekonomisine bağlı umutlarını yok edecek; yine mağdur edecektir. Bir an önce fındık fiyatları en az 35 TL olarak açıklansın. Fındık üreticimizin emekleri heba olmasın. Umutları yok olmasın.

NE BEKLİYORSUNUZ?
Fındığımıza uluslararası karteller çökmesin.

Fındık üreticimizi düşünüyorsanız.. Uluslararası kartelleri kollamıyorsanız.. Milli çıkarları gözetiyorsanız..

Fındık fiyatının açıklanması için hala ne bekliyorsunuz?"