Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, askerlik sistemine yönelik dikkat çekici bir düzenlemenin hazırlık aşamasında olduğunu açıkladı. Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Güler, yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı’nın da çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Üst geçit hatalı mı? "Kötülükten başka bir şey değil"
Üst geçit hatalı mı? "Kötülükten başka bir şey değil"
İçeriği Görüntüle

Askerlikte aile odaklı yeni model gündemde

Bakan Güler, “Aile Yılı” çerçevesinde aile yapısını güçlendirmeye yönelik uygulamaların ele alındığını vurgulayarak, askerlik hizmetine ilişkin yeni bir yaklaşım üzerinde çalışıldığını ifade etti. Bu kapsamda hazırlanan görüş ve önerilerin önümüzdeki dönemde kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Güler, çok çocuklu aileleri ilgilendiren bir uygulamanın sinyalini verdi.

Güler’in açıklamasına göre, planlanan düzenleme hayata geçerse;

  • 3 çocuğu olan ailelerde 1 çocuk,

  • 4 çocuğu olan ailelerde ise 2 çocuk,
    askerlik hizmetini istedikleri yerde yapabilme imkânına kavuşabilecek.

Bakan Güler, bu yöndeki çalışmaların henüz taslak aşamasında olduğunu, detayların netleşmesiyle birlikte gerekli yasal ve idari düzenlemelerin gündeme geleceğini belirtti. Uygulamanın kapsamı, kimleri kapsayacağı ve hangi koşullarda hayata geçirileceğine ilişkin ayrıntıların ise ilerleyen süreçte açıklanması bekleniyor.