Eylül ayının 3. gününde dünya genelinde kutlanan Dünya Temizlik Günü’nde küresel çevre temizliğine farkındalık yaratma amacıyla Kdz. Ereğli Belediyesi plajlar bölgesinde çöp toplama etkinliği düzenledi. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve çevreye duyarlı vatandaşların katılımıyla çok sayıda çöp toplandı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, Zabıta Müdürü Halit Aydın, Temizlik İşleri Müdürü Koray Sivrikaya, İşletme ve İştirakler Müdürü Rasim Özdemir ve ilgili teknik ekipte katıldı.

Kene kabusu başladı! Kene vakalarında yanlış yöntem ölüme sebep oluyor! Kene kabusu başladı! Kene vakalarında yanlış yöntem ölüme sebep oluyor!

4 saat süren etkinliğin sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, şehre yakışır alanlar bırakmak istediklerini belirterek; “Plajlar bölgesinde Ereğli Belediyesi’nin sorumluluğunda olmamasına rağmen bugün halkımızla, STK’larla hep birlikte temizlik yapıyoruz. Şehrimize yakışır alanlar bırakmayı biz belediye olarak çok istiyoruz. Halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu güzelliği yaşamaya geldiklerinde, nasıl bulmak istiyorlarsa buraları da o şekilde bırakmalarını arzu ediyoruz. Bu hafta sonunda halkımızda güzel bir duyarlılık çalışması oldu” dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Koray Sivrikaya da, etkinliğe katılanlara teşekkür etti; “Şu an halkımızla birlikte temizlik yaptığımız alan belediye sorumluluğunda olmayan bir alan. Bu temizliği yaparken çevre hepimizin çevresi düşüncesiyle başladık. Çevremizi temiz tutalım, çöplerimizi gelişi güzel çevreye atmayalım. Yarına daha yaşanabilir, daha sağlıklı bir çevre bırakmak için elimizden geleni hep birlikte yapalım” dedi.

Editör: U. G.