Muslu Belediyespor Kurtgücü Spor'u 2-0 mağlup etti! Muslu Belediyespor Kurtgücü Spor'u 2-0 mağlup etti!

 Kulüp ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin yeterli spor tesisi bulunmadığını ve spora sahip çıkılmadığını belirterek; “Ereğli sporda da yeterli yatırımı alamıyor, tesislerimiz yetersiz. Spora da sahip çıkan yok. Büyük karlar elde eden dev fabrikalar var ama gençlerimize sahip çıkmıyorlar. Bu kentin çocukları kötü yollara gitmesin, kötü alışkanlıklar edinmesin diye 12 branşta 900 lisanslı sporcuya kısıtlı imkanlarımıza rağmen Kdz. Ereğli Belediyespor olarak biz sahip çıkıyoruz. Bize destek olunsa daha büyük faaliyetler gösterebiliriz” dedi. Başkan Posbıyık, evlatlarını spora, müziğe, sanat faaliyetleriyle buluşturan ailelere de özellikle teşekkür etti; “Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız mutlaka sosyalleşmelidirler” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu birinci dönem kursiyerleri için sertifika töreni düzenlendi. Kulüp ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Beyçayır Vefa Karakurdu Stadı’nda 260 erkek, 60 kız futbolcuya sertifikalarını verdi.
Kdz. Ereğli’de gençlerin büyük ilgi gösterdiği yaz futbol kursunun birinci dönemi sertifika coşkusuna ailelerde eşlik etti. Belediyespor Yönetim Kurulu ile birlikte çocukları tebrik eden Belediye ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, ikinci dönem kursunun da Cuma günü başlayacağını belirtti.
Başkan Posbıyık konuşmasında şunları söyledi:
“Bu gençlerimiz, çocuklarımız geleceğin Türkiye’sini kuracaklar. Onların mutlaka eğitim gördükleri gibi bir çok sosyal alanlarda başarı göstermeleri lazım. Sadece okumak, öğrenmek yeterli değil. Aynı zamanda sporda, müzikte, bir çok dalda sosyalleşmeleri lazım. O bakımdan siz değerli aileleri yürekten kutluyorum. Evlatlarınızı getiriyorsunuz, spor yaptırıyorsunuz, ilgileniyorsunuz ve onların dönemlerinde hepiniz burada hazır vaziyettesiniz. Kutluyorum ve hepiniz hoş geldiniz. 
Kdz. Ereğli’de spora, müziğe, sanata hevesli olan ailelerimiz olduğu gibi gençlerimiz de var. Ama yeterli tesislerimiz maalesef yok.  Spora sahip çıkanlar da yok.  Şuanda bu gençlerimize yelkencilerimize, kadın futboluna ve toplamda 12 branşa sahip çıkan bir tek Kdz. Ereğli Belediyesi var.  Şehrimizde dev fabrikalar var biliyorsunuz. Çok büyük karlar elde eden, ülkemize çok yararlı hizmetler yapan büyük fabrikalar var. Ancak hiç birisi kılını kıpırdatmıyor, gençlerle ilgilenmiyor.  Ereğli Belediyesi olarak imkanlarımız dar olmasına rağmen gençlerimizin kötü yollara gitmemesi için, kötü alışkanlıklar edinmemesi için var gücümüzle bütün gençlerimizle ilgilenmeye çalışıyoruz. Kdz. Ereğli Belediyespor, Ereğli’nin en büyük spor kulübü. Erkek futbol. Kadın futbol, voleybol, basketbol, paravoley, yelken, boks olmak üzere  12 branşta 900 lisanslı sporcuya sahip çıkıyor. Amaç ne, kötü alışkanlıklar edinmesin, doğru yolda gitsin, ailelerine, ülkelerine, vatanlarına sahip çıksınlar diye.  Aslında bir çok kuruluşlar bizlere destek verse, yardımcı olsa daha büyük faaliyetler gösterebiliriz.  Tabi bunların hepsi maddi kaynaklara dayanıyor.  Size bu kadar bilgi veriyorum. 
Bugün Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz okulu birinci dönemi tamamlandı. Çok değerli 5 alt yapı hocamız var. Aynı zamanda lig takımlarında da görev yapıyorlar. 1 ay süreyle gençlerimizi eğitmeye, hareketlendirmeye çalıştılar.  İlk dönem kursunda köylerden ve merkezden 320 müracaat oldu.  60 kız sporcumuz var. Ben tüm yavrularımızı kutluyorum ve sertifikalarını takdim ediyorum.”
Törenin sonunda ailelerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Melisa Sapaz