Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 32'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Güçlü bir Türkiye'nin kapıları ardına kadar aralandı. Terörsüz Türkiye süreci bir pazarlığın, bir al ver sürecinin neticesi değildir" dedi. Erdoğan, adım atana her türlü kolaylığı sağlayacaklarını vurgulayarak; "Kimse korkmasın. Türk, Kürt, Arap düne göre çok daha güvendedir" dedi.
“TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAPILARI ARDINA KADAR ARALANMIŞTIR”
“Terörle mücadele ederken bir yandan da teröre bahane oluşturan bataklığı kurutmaya çalıştık. Kardeşliğin hukukunu yerine getirmek için tarihi adımlar attık. Son yıllarda terör örgütünün eylem kabiliyetini hemen tamamen kırdık. Terör eylemlerinin zarar vermesinin önüne geçtik. Irak ve Suriye harekatlarımız terörle mücadelede elimizi güçlendirdi. Güvenlik birimlerimiz koordinasyon içinde çalıştı. Terör örgütü İmralı'nın da çağrısıyla kongresini topladı ve kendisini fesh ettiğini açıkladı. Silahlarını bıraktı. Dün itibarıyla 47 yıllık terör belası inşallah sona erme sürecine girmiştir. Bugün yeni bir gündür. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Bugün büyük Türkiye'nin Türkiye Yüzyılı'nın kapıları ardına kadar aralanmıştır.”
“ÇABAMIZ TÜRKİYE’NİN HAYRINADIR”
“Çabamız sadece Türkiye'nin hayrınadır. Türkiye'nin hayrına olan her girişimde bizi önde göreceksiniz. Ne yapıyorsak Türkiye ve istikbalimiz için yapıyoruz. Kimsede soru işareti olmasın. Hiç kimseyi incitmeden, üzmeden, kırmadan, sürecin hassasiyetine uygun şekilde, işin nihayete ermesi için kolaylaştırıcı olacağız. Şehit anaları, şehit babaları, ellerinizden öpüyorum ve diyorum ki, hiç kimse şehitlerimizin aziz hatırasına el uzatamaz, onların mirasına leke süremez. Müsterih olun. Gelinen nokta ile şehitlerimizin gayesi menzilini bulmuş olacak. Gazi kardeşlerim! müsterih olun; gelinen nokta ile fedakarlığınız taçlanacak. Türkiye’yi buraya şehitlerimiz taşıdı, gazilerimiz taşıdı."




