Saatteki hızı 120 kilometreyi aşan fırtınanın, çatıları ve ağaçları uçurarak enerji hatlarına zarar verdiği Zonguldak’ta Başkent EDAŞ ekipleri zorlu şartlara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdü

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) kuvvetli fırtına ve yağıştan etkilenen Zonguldak’ta yine sınıfta kaldı. Daha önce kar yağışında bazı bölgelere günlerce elektrik verilememesinin ardından şimdi de kent merkezinde 24 saatten fazla elektriksiz kalan mahallelerin olması vatandaşı çileden çıkarttı.

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Başkent EDAŞ, kuvvetli fırtınanın Pazar sabahından itibaren elektrik dağıtım hatlarında etkisini göstermesiyle müdahalelere başladı.

Başkent EDAŞ, saatteki hızı 120 kilometreyi aşan ve yoğun yağışla birlikte gün boyu devam eden fırtınada, üzerine çatı uçması veya ağaç devrilmesi gibi nedenlerle hasar gören hatları onarmaya devam etti.

Şehrin sık ormanlarla kaplı yüksek kesimlerinde ise ekipler bir yandan kar ve tipiyle mücadele ederken diğer yandan da hasar gören şebeke unsurlarını onardı.

-              Sel nedeniyle kontrollü kesintiler yapıldı

Zonguldak’ın ağırlıklı olarak Merkez, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin etkilendiği fırtınaya eşlik eden yağışın ardından Merkez ve Ereğli’de yükselen sel suları nedeniyle Başkent EDAŞ, çarpılma riskine karşı da kontrollü kesintiler gerçekleştirdi.

Söz konusu kesintiler nedeniyle kritik tesisleri jeneratörle besleyen Başkent EDAŞ, valilik, belediyeler, hastane, emniyet binaları ve su ihtiyacını karşılayan barajlar gibi noktaların kesintisiz enerji ihtiyacı için zor şartlardaki mücadelesini sürdürdü.

-              Zonguldak’taki ekipler takviye edildi

Bu kafayla! Bu kafayla!

Başkent EDAŞ son yıllarda bölgede yoğun kar, sel gibi afetlerin artması nedeniyle oluşturduğu afet ekiplerini fırtınanın etkileri başlamadan önce bölgeye intikal ettirdi.

Zonguldak’taki mevcut ekiplere Kastamonu, Karabük ve Ankara’dan getirdiği destekle birlikte saha çalışanı sayısını 196’ya araç sayısını ise 485’e çıkaran şirket, afetin etkilerini Kastamonu ve Bartın’a genişletmesi riskine karşı ise bölgedeki toplam çalışan sayısını 1081’e araç sayısını ise 485’e yükseltti.

Ekiplerin sahadaki çalışmalarında destek olmak için kepçe, vinç ve ekskavatör gibi ağır makinalar da bölgede çalışmalara başladı.

Editör: U. G.