İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı terör saldırısı eyleminde bulunulduğunu teröristlerden birini kendin, patlattığını diğerinin ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Öte yandan, 2011-2013 yılları arasında Zonguldak Valiliği görevini yürüten Erol Ayyıldız, Haziran ayında yayınlanan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bakan Yerlikaya ve Ayyıldız'ın göreve gelmesiyle terör ve birçok çete ile organize suç örgütlerine yönelik büyük operasyonlar yapılmaya başlandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında;

Ankara'da hareketli gece! Erdoğan İbrahim Kalın ve Yılmaz Tunç’u neden Saray'a çağırdı! Ankara'da hareketli gece! Erdoğan İbrahim Kalın ve Yılmaz Tunç’u neden Saray'a çağırdı!

'Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR' ifadelerini kullandı.

Editör: Melisa Sapaz