Ocak ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranının ardından emekli aylıklarında artış gerçekleşecek. Şu anda ise emekli maaşları, 4 aylık enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Ekim ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,43, yıllık bazda ise yüzde 61,36 olarak gerçekleşti. Buna göre 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,40, memur zam oranı ise yüzde 40,39 oldu.

Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar! Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar!

Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminlerine göre, en düşük enflasyon oranı yüzde 65, en yüksek enflasyon oranı ise yüzde 68 olarak belirlendi. Eğer en düşük tahmin olan yüzde 65 gerçekleşirse, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 37,76, memur ve emekli memur maaşlarında ise yüzde 49,45 artış olacak. En yüksek tahmin olan yüzde 68 gerçekleşirse ise artış oranları sırasıyla yüzde 40,28 ve yüzde 52,19 olacak. Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranları açıklandığında, 6 aylık enflasyon farkı da netleşmiş olacak.

YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMASI PLANLANIYOR
En düşük emekli aylığı beklenen artışla 10 bin lirayı geçecek. Şu anda en düşük kök ücret olan 5 bin 500 lira, gerçekleşecek enflasyon oranına göre 7 bin 500 lirayı geçecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız" açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda emekli aylıklarında yeni bir düzenleme yapılması planlanıyor ve en düşük emekli aylıklarının 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Bu durum, emekliler için önemli bir maddi rahatlama sağlayacak.

Editör: Bekir Ekici