46 yıl boyunca biriktirdi! Burada tarih ve hazine var! 46 yıl boyunca biriktirdi! Burada tarih ve hazine var!

Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi görüşleriyle bilinen Polis Memuru İbrahim Kanbur, Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)’ne 100 adet kitap bağışında bulundu.

Kitapları ROSAK Başkanı İbrahim Tığ’a teslim eden Kanbur, ROSAK’ın Devrek ve bölge kültür ve sanatına büyük katkılar yaptığını söyledi. Kanbur, “Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği Devrek ve bölgemizin kültür ve sanatınının gelişmesi, ortaya çakırılması için çük büyük çalışmalar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bende Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 kitap bağşı yaparak bu derneğe katkıda bulunmak istedim. Bu amaçla roman, şiir, öykü ve edebiyatın diğer dallarını içeren kitapları dernek başkanı İbrahim Tığ’a teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerine yer verdi.

İbrahim Tığ da yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında böyle bir anlamlı bağış daha büyük önem taşıyor. Toplumlara en yararlı olmanın, onları bilgilendirmenin yolu kitaptan geçer. Bu amaçla kitapsever insan İbrahim Kanbur’un da derneğimiz kütüphanesine yaptığı kitap bağışı çok enemlidir. Kendisine dernek yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi

  Kanbur, daha önce de 19 Mayıs’ta ROSAK’a 100 kitap bağışında bulunmuştu.

Editör: Melisa Sapaz