Hayati Yılmaz, emeğin ve enerjinin başkenti Zonguldak’a uzun zamandır bakanlık verilmemesi ve Deniz Yavuzyılmaz’ın Enerji ve Tabii Kaynaklardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasını değerlendirdi.

Hayati Yılmaz’ın paylaşımı şu şekilde:
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 1963 yılında kurulmuştu. Zonguldak enerjinin ve yeraltı kaynağının başkenti olmasına ramen , 30 yıl bakan çıkartamadı. Daha doğrusu, Zonguldak milletvekili olan ve dönemin başbakanı Ecevit bile Zonguldak milletvekillerini bu göreve layık görmedi. Mesela  hukuk fakültesi mezunu Deniz Baykal bile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Düşünün yani.

Bu 30 yıl geçen zamanda ; 26 bakan başka illerden çıkmış, üstelik bazılarının mesleki olarak yeterliliği de olmamıştır. Öğretmenlerden , ormancılara kadar her meslekten olmasına ramen Zonguldak milletvekilleri Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olamamıştır.

Ta ki ; 1993 yılında Veysel Atasoy'a kadar.

1983 .ANAP kurucularından olan Atasoy , bu partideyken Ulaştırma Bakanlığı yapmış fakat 20 Ekim 1991 tarihinde yapılan genel seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden milletvekili seçilmişti.

Tansu Çiller’in 25 Haziran 1993 tarihinde kurmuş olduğu 50. Hükümet’te,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı. Fakat Veysel Atasoy o dönem Antalya milletvekili idi.

5 Ekim 1995 tarihine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yapan Atasoy, bakanlık görevini Şinasi Altıner’e devretti. Şinasi Altıner de Zonguldak milletvekili idi. Böylelikle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı üst üste Zonguldak vekillerine geçmiş oldu. III. Çiller Hükumeti kurulduğunda , Altıner tekrar bu bakanlığın başına atandı.  1996'ya kadar görevine devam etti.

2001 yılında bu sefer dönemin Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

En son da oydu.

2002 yılından beri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na Ordu, Yozgat ağırlıklı milletvekilleri atanıyor.

CHP'den çay mesajı! Karadeniz il başkanları çağrıda bulundu! CHP'den çay mesajı! Karadeniz il başkanları çağrıda bulundu!

Yozgat'ta ne enerji varsa artık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 3 Haziran 2023 tarihinde Hatay doğumlu ,aslen Trabzonlu Alparslan Bayraktar , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Zonguldak'ta kurulan toplam 3.600 MW Elektrik Santralleri, Filyos Gaz sahası TTK Taş Kömürü Kurumu varken ve bu kurumların onlarca sorunu dururken. ; Zonguldak'tan bakan çıkmaması nedeni nedir ? Daha geçtiğimiz günlerde Dünya'da ses uyandıran, kaçak ocak cinayeti ile çalkalandı bu şehir .  redevans sorunu gündeme geldi.

Bizim milletvekilimiz Muharrem Avcı, her ne kadar Cumhurbaşkanı yanında fotoğraf çektirme yarışına girse de, bu bölüm Zonguldak'taki yerini sıklaştırmakla alakalıdır. Fotoğraf çekilmesi Zonguldak'tan aday olmaya yeterli fakat bakan olmaya yeterli olmadı galiba.

Bence daha 40 foto resim çektirmesi gerekiyor.

Kasım 2023 başlarında yapılan CHP kongresinde Kılıçdaroğlu tarafında yer alan fakat Özgül Özel'in parti listesini delerek, parti meclisine giren Deniz Yavuzyılmaz , CHP'nin yeni dönem uygulaması olan Gölge Kabine‘de, Enerji ve Tabii Kaynaklardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

21 yıldır bakan çıkmayan Zonguldak, buna bile sevindi . Düşünün yani.

Yavuzyılmaz geçtiğimiz dönemde iyi bir performans gösterse de aslı dururken kimse astarına bakmıyor.

“Şimdi Yavuzyılmaz Çakma Bakan mı oldu ” diye soran var !”

Editör: U. G.