Doların Artması Sonrası Türklerin Bitcoin'e Olan İlgisini Gösteren Google Arama Sonuçları

Çalkantılı bir dönem geçiren Türkiye ekonomisi, değişimler ile yoluna devam etmek istiyor. Merkez Bankası’nda yapılan son başkan değişikliği ile Türk Lirası, hakim para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam etti. Bu durum da Türk yatırımcısını sermayesi konusunda düşünceli bir hale soktu ve bu değer kaybından en az zararla çıkmak için yeni yatırım araçları arayışına itti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son Merkez Bankası Başkanı değişiminden sonra yatırımcılar sanal paralar ile ilgili araştırmalara başladılar. Bu araştırmaların Google istatistikleri sayesinde ne kadar artmış olduğu ise gözler önüne serildi. Doların artması sonrası Türklerin Bitcoin’e olan ilgisini gösteren Google arama sonuçları ise büyük değişimi kanıtlar nitelikteydi.

Türkiye’de Sanal Para ve Gelişim Süreci

Ülkemizin çalkantılı ekonomisi ve bu bağlamda alınan kararlar sonrasında yerli yatırımcılar alternatif yatırım araçları konusunda araştırmalarını artırmış gözüküyor. Bu çalkantılı durumdan en aza indirgenmiş zararla çıkmak isteyen yatırımcılar sanal para sektörüne yöneldiler. Google istatistiklerinden de anlaşılan bu durum Türk yatırımcıları araştırma yapmak için hayli zaman harcadığını gösteriyor.

Türk yatırımcılar güvenirliği en üst seviyede olan kripto para çeşitlerini defalarca aratarak konu hakkında bilgi edinmeye çalıştılar. Henüz tüm alışveriş işlemlerinde kullanılır olmayan kripto para mecrası bir hayli karmaşık ve tamamen güvenilir değil. Popülerleşme ile birlikte gelen sanal para furyası birçok alt kripto paranın da türemesine neden oldu. Her ne kadar dünya ekonomisi sanal paralara doğru ilerlese de temkinli davranmakta fayda var.

Google Arama Sonuçları

Dalgalanan ekonomi sonucunda Türk yatırımcılar sanal paralara akın ettiler. Google verilerine göre son zamanlarda Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle yerli yatırımcılar birçok kez sanal para aratması yapmak için Google’ı kullandı. Tedirginlik yaşayan yatırımcılar sermayelerinin zarar görmemesi için alternatif yatırım araçlarına yönelmekte gecikmediler.

Google arama sonuçları vasıtasıyla şahit olunan aramaların çoğu en çok kullanıcısı olan Bitcoin ve Ethereum üzerinde şekillendi. Dünya üzerinde güvenilirliği en fazla bu olan bu kripto para çeşitleri de ülkemizde ani ve hızlı bir şekilde bilinirliğini artırdı ve yatırımcıları kendisine çekmeye başladı. Türk Lirası’nın değer kaybına şahit olan yatırımcılar, sermaye yatırımı yapmaya geç kalmadan yatırım yapmak için adeta zamanla yarıştılar.

Bitcoin Arama Sonuçları

Verilere göre Google’da yapılan Bitcoin aratmaları istatistiklerinde Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden sonra büyük artış görüldü. Tedirgin olan yatırımcılar, internet üzerinden ani bir şekilde Bitcoin hakkında bilgi almak için adeta zamanla yarıştılar. Piyasaların etkilenmesinden hemen önce ki istatistiklere göre Türkiye’den yapılan aralamalar da Bitcoin’in endeksi 15 puandaydı. Fakat piyasanın durgunlaşıp, Türk Lirası’nın Dolar karşısında ani değişim yaşayıp değer kaybetmesinden sonra, yatırımcılar Google’a koşarak birçok aratma yaptılar.

Değer kaybı yaşayan Türkiye para birimi nedeniyle hızlı bir şekilde farklı yatırım araçları arayan yerli yatırımcı, saatler içinde yapılan aramalar sonucunda Google istatistiklerinde Bitcoin’in endeksini yüksek puanlara çıkardı. Açıklanan verilere göre Türkiye’den yapılan aratmalar sonucunda Bitcoin’in endeksi 100 puana yükseldi. Yatırımcılar saatler içerisinde endeks puanını yaklaşık altı katına çıkardılar.

Ethereum

Bir başka güvenilirliği ve kullanılabilirlik yüksek sanal para birimi olan Ethereum’da çok aratılanlar arasındaydı. Bitcoin’den sonra en çok aratılan kripto para olan Ethereum, Türk yatırımcısının başka bir yatırım aracı alternatifi haline geldi. Dalgalanma ve değer kaybından sonra yatırımcı saatler içinde Ethereum’da Google arama sonuçlarını veren istatistiğinde endeks puanı yükselen kripto para birimi haline geldi.

Dalgalanmadan önce 14 endeks puanına sahip olan sanal paranın endeksi saatler içerisinde 100 puana ulaştı.

Bu duruma bağlı olarak da ‘’kripto’’, ‘’kripto para’’, ‘’kripto para al’’ gibi arama sonuçları da benzerlik artışı gösterdi.

Editör: TE Bilişim