Doğru Yol Partisi eski İl Başkanı, İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi ekonomideki kötü gidişatı anlatarak inşaat sektörü üzerinden örnek verdi.

Hamzaçebi inşaat sektörünün durduğunu konutların artan maliyetler nedeni ile satılamaz duruma geldiğini belirterek kötü gidişata biran önce dur denilmesi gerektiğini ifade etti.

Turgut Hamzaçebi son paylaşımında konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği gibi benimde HAMZAÇEBİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK VE İNŞAAT ŞİRKETİ olarak içinde bulunduğum inşaat sektörü geçtiğimiz yıllarda Türkiye ekonomisinin büyüme motoru olmuştu.

Ancak son yıllarda ülkemiz ekonomisinde sanayi üretiminden tarımsal üretime, işsizlikten enflasyona bir çok noktada endişe verici gidişat sürerken inşaat sektöründe de tehlike çanları çalmış ve bugün gelinen noktada bu sektör durma noktasına gelmiştir.

İnşaat sektörüne bağlı konut sektöründe de Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre konut satışları durma noktasına gelmiştir.

Maliyetler ise bir önceki yıla göre ortalama %140 lara varan artış göstermiş, birde buna faizlerin yüksekliği eklenince konutlar satılamaz hale gelmiştir. Fiyatlarda ki anormal artışları yetkililer bile izah etmekte zorlanmaktadır.

Zaten bir ülkede işler bozulmaya başlayınca bundan en fazla etkilenen inşaat sektörü olmaktadır.

Yapılan tespitlere göre iflasların en büyük nedeni dengesini kuramayan ekonomik düzen olmuştur.

Gidişat iyi değildir. Bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründeki kan kaybının da bir an önce durdurulması gerekir. Bu sektörde birtakım düzenlemelerin yapılması, yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerekir.

AKSİ TAKTİRDE TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜK YARA ALIR VE BU YARANIN İYİLEŞMESİ DE UZUN ZAMAN ALIR.”

Editör: TE Bilişim