Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Martı Eğitim Kurumlarının, Üniversite Sınavına girecek çocuklar ve aileleri için son uyarılarını eğitimci İsmail Demiral sizler için derledi.

1-ZİHNİNİZİ VE VÜCUDUNUZU DİNLENDİRİN

Sınava günler kala artık çalışmayı bırakıp hem zihninizi hem vücudunuzu dinlendirerek sınav günü sağlıklı ve güçlü bir bedene sahip olmaya odaklanmalısınız.

2- SON PEKİŞTİRMELERİNİZİ  GERÇEKLEŞTİRİNİZ

Artık yeni konu öğrenmeyi bırakmalı ve en iyi bildiğiniz konuları pekiştirmek için çalışmalısınız.

3-DENEME ÇÖZEREK HAZIRLANIN

Bu güne kadar öğrendiğiniz konuların en iyi tekrarı deneme çözerek yapılır. Son güne kadar deneme çözmekten bıkmayınız.

4- BEYNİNİZİ  TEMBELLEŞTİRECEK ETKİNLİKLERDEN UZAK DURUNUZ

Sınava kadar beyninizi  dinamik tutmalısınız. Çok aşırı ve yorucu olmamak üzere soru çözmek beyninizi dinamik tutacaktır. Beyninizi uyuşturacak televizyon, film ,sinema ve sosyal medyadan uzak durunuz.

5-FARKLILIKLARDAN UZAK DURUN

Sınava az bir zaman kala yeni taktikler denemeyin. Beyniniz bu güne kadar alıştığı şekilde sınavda karışmasın.Günlük yaşamınızda da çok farklı şeyler denemeyin.

6-BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Çikolata ve şekerli besinlerden uzak durun. Sütlü tatlı ve kuru meyveleri tercih edin. Mide ve bağırsaklarınızı bozacak gıdalardan ve en önemlisi stresten uzak durun. Erken uyuyup erken kalkın. Duş almadan güne başlamayın.

7-SINAV YERİNİZİ ÖNCEDEN GÖRÜN

Tüm sınav evraklarınızı ( sınav giriş belgesi ve kimliğinizi ) bir gün önceden hazırlayın ve sınav yerinizi de bir gün önceden görünüz.

8-ANNE VE BABALAR ARTIK ÇOCUKLARINIZA BASKI YAPMAYIN

Sınav günlerine az bir zaman kala çocuklarımızın büyüklerinden istediği tek şey sevgi, ilgi ve güvendir. Lütfen onlara sımsıkı sarılın ve sevdiğinizi söyleyin. Sınavı kazanamasan bile sen bizim biricik evladımızsın ve seni çok seviyoruz deyin.

MARTI EĞİTİM KURUMLARI OLARAK 18-19 HAZİRAN’DA YAPILACAK OLAN YKS’DE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

‘’EREĞLİ’NİN EĞİTİM MARKASI ‘’

0372 333 01 31

Editör: TE Bilişim