CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’a yanıt verdi. Dural, “Sayın Özgür Özel’in sözlerini çarpıtarak algı operasyonu yapanlar şunu bilsinler: Bu milletin aklıyla dalga geçemezsiniz. Siz içeride başka, dışarıda başka konuşarak, teslimiyetçi politikalarınızla bu milleti defalarca küçük düşürdünüz. Trump Gazze’yi tatil köyü yapacağım derken dili tutulanlar  bize “milletin yolunu” hatırlatamaz, akıl veremezler.” dedi.

Zonguldak’ın Gizli Hazinesi: Andız Otu Doğanın Şifa Kaynağı Zonguldak’ın Gizli Hazinesi: Andız Otu Doğanın Şifa Kaynağı
Dural’ın açıklaması şu şekilde:
“Siyasette söyleyecek sözleri ve üretecek politikaları kalmayanlar,
Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i hedef alan mesnetsiz ithamlarda bulunmaktadırlar.
AKP’li yetkililer, her zaman olduğu gibi milli duruşu ağızlarında sakız ederek, geçmişte kendi hükümetlerinin sergilediği teslimiyetçi tavırları unutturma çabasına girmiştir.
Bu millete “manda ve himaye”yi hatırlatan açıklamalara yönelmeden önce, kendi iktidarlarının utanç verici dış politika siciline dönüp bakmalarını tavsiye ederiz.
Hafızaları bir tazeleyelim o zaman.
   .   Rahip Brunson olayı hala hafızalardadır. ABD Başkanı Trump tarafından tehdit edilen iktidar,bağımsız yargı kararlarını hiçe sayarak  papazı özel uçağa bindirip gönderdi. Hani bağımsızlık ruhu?
 • Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilirken, dönemin AKP iktidarı sadece “nota verdik” demekle yetindi. Bu mudur milli duruş?
 • Suriye’de görev yapan Mehmetçiklerimiz, Rus uçakları tarafından şehit edilirken, iktidar yetkilileri Kremlin’in kapısında saatlerce bekletildi. Hani hangi çılgın bize zincir vuracak deniyordu?
 • Ülkenin güvenliği, ekonomik bağımsızlığı, dış politikadaki itibarı bizzat iktidarın elinde eriyip gitmiştir. Swap anlaşmaları için Körfez şeyhlerine, kredi için Çin’e, siyasi meşruiyet için Putin’e bel bağlayanlar bize “milli duruş” dersi veremez!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin duruşu bellidir. Bizler Kurtuluş Savaşı’nı manda ve himayeye karşı vererek bu devleti kuranların partisiyiz. Atatürk’ün “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözü bizim pusulamızdır.
   “Büyük Ortadoğu Projesinin” (BOP) eşbaşkanı olduğunu gururla itiraf edenler,Gazze’de yaşanan soykırıma söz konusu proje dahilinde ses çıkaramayanlar, Trump Gazze’yi tatil köyü yapacağım derken dili tutulanlar  bize “milletin yolunu” hatırlatamaz, akıl veremezler.
Milyonlarca insanın hayatının kaybetmesine, sınırların değişmesine, Ortadoğu’nun kan gölüne dönmesine sebep olan “BOP” sürmektedir ve Cumhuriyet Halk Partisi tehlikenin bilincinde olarak emperyalistlere ve onun yerli işbirlikçilerine geçit vermeyecektir.
Sayın Özgür Özel’in sözlerini çarpıtarak algı operasyonu yapanlar şunu bilsinler: Bu milletin aklıyla dalga geçemezsiniz. Siz içeride başka, dışarıda başka konuşarak, teslimiyetçi politikalarınızla bu milleti defalarca küçük düşürdünüz.
Bizim milletimiz, bağımsızlığını nutuklarla değil, duruşla savunur. Ve biz o duruşun temsilcileriyiz.
Gerçek bağımsızlık; egemenliğini başka ülkelerin kararlarına ipotek ettirmemekle olur.
Ve biz, manda ve himayeyi sadece sözde değil, özde reddedenlerin partisiyiz.”

Editör: Şeyma Kaya