Zonguldak’ta zamlı ulaşımın ilk gününde vatandaşlardan tepkiler yükseldi.

Minibüslerde zam şoku ile karşılaşan vatandaşlar isyan etti.

Bazı araçlarda yolcular araçtan inerken bazı araçlarda dolmuşçu esnafı ile vatandaş karşı karşıya geldi. Vatandaşlar yüzde 70’e varan zam oranının yüksek olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar  da sosyal medya hesaplarından Zonguldak Belediyesi ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a seslendiler.

Gurbetçi Zonguldaklılar endişeli! "Çocuklarımızı fişliyorlar" Gurbetçi Zonguldaklılar endişeli! "Çocuklarımızı fişliyorlar"

TALEP 15 LİRAYDI DOLMUŞÇU DA ŞAŞKIN!
Zonguldak’ta Şoförler Odası’nın sivil için 15 lira olmasını önerdiği yolcu taşıma ücretlerine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Seçim var. Yıl başında sizin dediğiniz gibi 5 lira daha zam yapamam” diyerek ücretleri 17 liraya çıkarması şaşkınlıkla karşılandı.

Dolmuşçu esnafının Ocak 2024’e kadar 10 liradan 15 liraya çıkarılmasını istediği, yıl başından itibaren piyasada yaşanabilecek artışların dikkate alınarak 5 lira güncelleme istediği ücretlerin 17 lira olması dolmuşçuyu da şaşırtmıştı. Yakıtta ve diğer giderlerde günlük değişimler yaşanırken bazı dolmuşçular ise güncellemenin küçük rakamlar ve daha sıklıkla olması gerektiğini savundu.

ÖĞRENCİ 9 LİRADAN 13 LİRAYA ÇIKTI
Diğer yandan öğrenci taşıma ücretleri de 9 liradan 13 liraya yükseltildi. Zamlı uygulamanın ilk gününde öğrencilerin de tepkisi sert oldu.

Editör: Kağan İslamoğlu